Zwitserland

Water

Zaterdag 19 december 2009

‘S morgens hebben we de wekker gezet om kwart voor 4 met de bedoeling om om 5 uur te gaan rijden richting Grächen in Wallis in Zwitserland. De weersvoorspellingen waren met name voor Zwitserland erg slecht en we wilden niet te laat aankomen. Uiteindelijk zijn we om kwart over 5 vertrokken. Al snel bleek dat de ruitensproeiers van Cor en Magriet bevroren waren, waardoor met het vele zout de ramen om de 10 kilometer schoongemaakt moesten worden. Wij hadden geen last van bevroren sproeiers maar zodra wij de ramen schoon wilden spuiten, bevroor het water meteen (ondanks de extra antivries). Lastig dus. Dit heeft voor veel oponthoud gezorgd gedurende de hele dag. Ook hebben we een probleempje met de door mij zo geliefde Mondeo. Ongeveer 1x per half uur valt het hele dashboard uit om zich vervolgens weer opnieuw op te starten, alle instellingen van radio, navigatie e.d zijn dan wel weg. Eenmaal in Zwitserland kregen we als snel te maken met sneeuwbuien die er ook niet voor zorgden dat we lekker konden opschieten. Rond 6 uur zijn we gaan eten bij een wegrestaurant om vervolgen rustig verder te rijden. Eenmaal van de autotrein Kandersteg-Goppenstein af was er geen sneeuw meer en konden we het laatste stuk lekker opschieten. Rond negen uur waren we bij het huisje, snel alles het klere stuk naar boven brengen en uitpakken. Morgen zien we wel weer.

Zondag 20 december 2009.

We hebben lekker geslapen en gaan vandaag naar de Kerstmarkt in Visp. Eerst lekker ontbijten met warme broodjes en de kids willen natuurlijk de sneeuw in. Het is erg koud vandaag en maar toch houden de kids het wel even vol in de tuin. Ze hebben een sleebaan gemaakt en suizen de hele ochtend van de heuvel af.

sneeuwpret 1  sneeuwpret 2

Wij zitten lekker binnen te genieten van een lekker warm bakkie leut. Uiteindelijk zijn we rond half twee naar Visp gereden. Daar zou een grote kerstmarkt zijn met een optreden van de Weather girls, nou die girls vonden het weather denk ik te koud want wij hebben ze niet gezien!  Toen we aankwamen stond daar de Coca Cola truck en aangezien we die in het klein hebben moest hij toch even op de foto.

 

kerstmarkt 2

 

De markt was niet groot maar wel leuk, er waren stalletjes met allerlei dieren waaronder Alpaka’s.

Wij kenden deze beesten niet maar die zijn leuk!!! We willen er ook één.

kerstmarkt 1

Midden op de kerstmarkt ruiken we ineens de geur van

gesmolten kaas en dat kan maar een ding betekenen ….. Raclette. Raclette is een gepofte aardappel met gesmolten kaas, zilveruitjes en augurk….. heerlijk.

We bestellen 3 porties (Larissa wilde niet) en als we willen afrekenen zegt de goede man: es ist um sonnst en dus zaten we lekker met zijn allen aan de Raclette. Vervolgens zijn we met zijn allen de markt opgelopen en hebben we lekker een braadworstje gekocht ook hebben we allerlei specialiteiten van de streek gekocht om lekker op te eten bij de borrel. Er waren veel glühwein tentjes. De markt was niet zo mooi als de Duitse kerstmarkten maar het was hartstikke gezellig.

kerstmarkt 3  kerstmarkt 4

kerstmarkt 5 kerstmarkt 6