Zomervakantie 2012

Zaterdag 4 augustus 2012

De terug reis

Het was de bedoeling om in 1x terug te rijden maar het was geen must. We hebben rustig ontbeten en ded laatste dingetjes opgeruimd. Dan Karin en Alois Hell nog evenn de hand schudden en rond half tien reden we richting huis. Net als de heenreis zijn we over de Achenpas gereden. Zo konden we net even langer van Oostenrijk genieten. Onderweg hebben we één dikke file gehad waar we wel een uur in hebben gestaan maar vervolgens ging het erg voorspoedig. Ron half zeven zijn we gestopt bij Restaurant de Gouden bogen ( die zitten echt overal) en na een vette maaltijd besloten we toch in 1x door te rijden. Rond de klok van half twaalf waren we thuis. Hier moeten we een jaar op teren.

Vrijdag 3 augustus 2012

De laatste dag op de camping

Helaas was dit onze laatste dag op de camping. Toen we wakker werden was het alweer stralend mooi weer. We hebben heerlijk buiten ontbeten en toen…….. toen moest er opgeruimd worden. Het viel toch nog weer tegen hoeveel tijd dat kost maar rond half twee waren we reis klaar. We hadden beloofd nog een keer te gaan rodelen en dit leek John Marjon en Denise ook wel wat. Een maal aangekomen in Zell am Ziller zagen we al snel dat er weer een activiteit bijgekomen was namelijk Bagjumping. Hierbij spring je van 10 meter hoogte in een zak lucht. Dat moesten we ook maar even proberen maar eerst rodelen. Nadat we een paar keer met grote snelheid in de karretjes naar beneden waren geracet zijn we naar de grote zak lucht gegaan om daar vanaf te springen. Dat was wel een bijzondere ervaring, het is dan toch wel een hoogte als je één keer boven staat.
We hebben de dag afgesloten met een heerlijke hausplatte in het restaurant. De vakantie is bijna voorbij…… helaas.

Donderdag 2 augustus 2012

Erg warm

Vandaag was een erg warme dag. Zelfs van een kop koffie drinken begon je te zweten. We hebben dan ook niet veel gedaan. Alleen boodschappen voor de laatste skottel maaltijd van deze zomervakantie. Het einde van de zomervakantie 2012 nadert alweer, helaas.

 

Woensdag 1 augustus 2012 Schlegeisspeicher

Een van de mooiste plekjes op aarde.

zomervakantie 2012 (51)  zomervakantie 2012 (50)

Ieder jaar willen we minimaal één keer naar Schlegeis, gewoon omdat het er zo mooi is. Het smaragd kleurige water, de stuwdam en de gletscher. Het is een geweldige plek om te zijn met mooie vergezichten. Alle wandelingen die je hier kunt doen hebben we inmiddels gedaan. Tegenwoordig komen we voor die schönheid. Rond het meer liggen diverse hutten waar je naar toe kunt wandelen of van waaruit je een verdere tocht kunt maken ( dit staat nog op het verlanglijstje). Eén van de hutten is de Dominikushütte. Deze hut wordt sinds drie jaar bemand door een Nederlandse vrouw Duitse man. Beiden hadden een goede baan in Nederland en hebben besloten om alles achter te laten en een berghut te gaan runnen in Oostenrijk. En niet onverdienstelijk je kunt hier heerlijk zitten met een adembenemend uitzicht en je kunt hier heerlijk! eten. Ons doel vandaag…. de Dominikushütte. Je kunt hier helemaal met de auto komen maar dat doen we niet. We parkeren de auto een eind verderop en lopen langs het meer naar de hut.
Na een kleine stijging komen we aan zoeken we een plekje. We hebben geen mooi plekje en hopen dat er snel iemand weggaat. Gelukkig wordt het wachten beloond en verkassen we snel. Op hetzelfde terras zitten een man en vrouw (hoogbejaard) ieder aan een tafeltje. Als snel komen we erachter dat ze echt man en vrouw zijn maar niet erg spraakzaam. Na het eerste kopje koffie en een kuchen zijn ze aan hetzelfde tafeltje gaan zitten, elk aan een uiteinde. Pas toen opa aan de wijn ging gingen ze naast elkaar zitten. Lachuh. Snel eten en drinken bestellen. De dames nemen wederom Kaiserschmarren en Ron neemt Tiroler Gröstl mit spiegelei.
Het was wederom heerlijk. Deze mensen leggen hun hart en ziel erin en dat merk je.
‘s Avonds is er een voetbal toernooi op de camping waar de dames aan meedoen. Het weer was vandaag weer super, erg warm zelfs. De temperatuur in het dal lag boven de dertig graden, bij Schleggeis was het tweeëntwintig graden en erg aangenaam.

zomervakantie 2012 (52)

Dinsdag 31 juli

Dagje camping.

En weer hebben we een stralende dag in het Zillertal. Vannacht hebben we alle twee slecht geslapen. Dat zal wel door de warmte zijn gekomen. We besluiten dan ook deze dag met een boek in de hand door te brengen. Boodschappen waren bijna niet nodig dus een snel bezoekje aan de Spar was voldoende. Ron had immers gisteren al ruimschoots ingeslagen voor het verrassingsdiner. De enige activiteit die we ontplooid hebben is het bereiden van een heerlijke Griekse maaltijd. Eigen gemaakte Kofta of Keftedes zoals de Grieken zeggen met rijst en een echte Griekse salade met tomaat, komkommer,uitje en Feta, alleen de olijven ontbraken.’s Avonds hebben we tot middernacht buiten gezeten en heerlijke Zweigelt gedronken.

Maandag 30 juli 2012

Vrouwendag

SAMSUNG
De weersvoorspellingen waren niet erg goed voor vandaag dus alle dames hadden besloten te gaan winkelen in Innsbruck. Dit begint langzamerhand een traditie te worden. John en Ron bleven daarom alleen achter op de camping. De dames hebben de hele dag gewinkeld en gewinkeld en nog meer gewinkeld dat het een lieve lust was. Ron is naar Wörgl gereden om inkopen te doen voor het avond eten en is een aantal winkeltjes in geweest zoals de Aus und Raus. Dit zijn winkels waar je voor weinig geld een hoop kunt kopen (vindt ie leuk). Rond half vijf zijn John en Ron op het terras beland van de camping waar ze zich een heerlijke Zillertaler Märzen besteld hebben en nog één en nog één en nog één maar al wat er terug kwam niet de dames. Dat uitgebreide koken als verrassing werd hem niet meer dus hebben de mannen zoals ze dat goed kunnen maar een tafel in het restaurant gearresteerd. De dag hebben we besloten met een overheerlijke Hausplatte. Van het slechte weer is overigens helemaal niets terecht gekomen.

Zondag 29 juli 2012

Haus steht kopf.

zomervakantie 2012 (40)  zomervakantie 2012 (39)  zomervakantie 2012 (41)
Vannacht heeft het geruime tijd geregend. Dat is goed tegen het stuiven zullen we maar zeggen.
Toen we wakker werden regende het nog steeds maar als snel werden het buien en zagen we alweer blauwe stukken lucht. Eerst maar eens uitgebreid ontbijten met croissants en een gekookt eitje. Rond een uur of één toen we de koffie op hadden zijn we richting Terfens vertrokken. Dit ligt ongeveer 15 km van de camping in de richting van Schwaz. In Terfens staat het Haus steht kopf. Dit is een compleet ingericht huis dat met z’n dak in de grond staat. Het is net alsof het huis van z’n fundamenten is gerukt en een eind verder op weer is neergegooid. Eenmaal binnen moeten we erg wennen aan het staan en lopen in het huis. Het huis staat namelijk zowel naar voren als naar de zijkant scheef waardoor je evenwichtsorgaan behoorlijk in de war raakt.
zomervakantie 2012 (45) zomervakantie 2012 (44) zomervakantie 2012 (43) zomervakantie 2012 (42)
In dit huis staat echt alles op zijn kop tafels en stoelen, bedden en kasten echt alles staat op de kop. Als we in de keuken de koelkast open maken staan zelfs de pakken melk en alles wat er in de koelkast hoort op z’n kop. Eigenlijk staat alles natuurlijk recht maar omdat het huis op de kop staat lijkt het alsof alles hangt. Al met al grappig om te zien. Eenmaal terug op de camping kunnen we nog even van het mooie weer genieten. Morgen is er vrouwendag en gaan alle dames winkelen in Innsbruck.
zomervakantie 2012 (46)

Zaterdag 28 juli 2012

Luie dag

Vandaag besluiten we een een luie dag te hebben, het is verschrikkelijk broeierig warm en er wordt onweer voorspeld. Rustig koffie drinken, lezen en bergjes kijken is ons motto vandaag. Alleen even boodschappen doen in de middag en dat is alles. Het beloofde onweer komt inderdaad. Het kon ook niet uitblijven. Rond twee uur dondert en bliksemt het dat het een lieve lust is, Afkoeling…… en dat is wel even nodig. Het weer herstelt zich gelukkig snel en na een kleine drie kwartier schijnt het zonnetje weer vrolijk over de camping. Er zal nog wel wat regen komen maar dat zien we dan wel weer…….

Vrijdag 27 juli 2012

Toch nog naar de Achensee.

zomervakantie 2012 (33)  zomervakantie 2012 (32)  zomervakantie 2012 (34)
Vandaag gaan we een bootje huren op de Achensee. Het weer is prachtig 30 graden en een strak blauwe lucht. Eenmaal aangekomen blijkt dat meer mensen dit idee hadden en moeten we wachten totdat er een bootje vrij is. Als we eenmaal een bootje hebben bemachtigd gaan we varen en zoeken we een verlaten strandje op om daar op de meegebrachte wegwerp barbecues onze lunch klaar te maken. Het is heerlijk op het water en we moeten er niet aan denken dat we op de camping waren gebleven. Na een poosje varen langs de oever vinden we ons strandje en steken we de bbq aan. We hebben lekkere worstjes, broodjes en drinken mee en de broodjes worst smaken prima.
zomervakantie 2012 (36)  zomervakantie 2012 (35)  zomervakantie 2012 (37)
De kids zwemmen nog even in het koele heldere water van de Achensee. Als we uitgegeten zijn doven we de bbq’s met water en ruimen de rommel netjes op. We besluiten nog een stuk verder te varen om vervolgens het meer een eindje verder op over te steken en langs de andere oever terug te varen. De kids besturen om de beurt de boot. Het is echt genieten, de Achensee vertoont geen rimpeltje meer en de fluister bootjes glijden door het water. Eenmaal terug moeten we een klein beetje haast maken want we hebben een tafeltje in het restaurant besproken. Het Hamberg Duo treed op en we weten uit ervaring dat dit bere gezellig is. Eenmaal in het restaurant bestellen we de Hausplatte en een drankje. De temperatuur is heerlijk dus we zitten buiten. Het Hamberg duo herkent ons direct en komt aan ons tafeltje zingen, ze gaan zelfs op de knieën voor Anniek. Later op de avond komen ze nog een keer terug en zingen ze op ons verzoek Die Bless (youtube). Een geweldige avond na een geweldige dag.
SONY DSC

Donnderdag 26 juli 2012

Alweer veranderde plannen.

zomervakantie 2012 (19)  zomervakantie 2012 (21)  zomervakantie 2012 (20)
Vandaag zouden we een bootje huren op de Achensee maar nadat we vanmorgen buiten hadden ontbeten betrok de lucht en volgde er een onweersbui. Met instabiel weer de Achensee op leek ons geen goed plan.
Net op het moment dat we wilden gaan kijken wat we zouden gaan doen kwam er een sms van John met de woorden “Yes Zillertaler Hohenstrasse”. Dat laten we ons geen twee keer zeggen want Zillertaler Hohen strasse staat gelijk aan geweldige natuur, heerlijk autorijden met heel veel haarspeld bochten en de Zellberg Stüberl, het thuisfront van de muziekgroep Zellberg Buam. Hier is een heerlijk zonneterras, hebben ze verrukkelijke apfelstrudel een eigen drankstokerij  en je kunt er heerlijk eten. Inmiddels knapt het weer op dus we hebben er zin aan. We rijden de Hohenstrasse dit keer vanaf Ried naar Hippach. Je kronkelt hier tussen de bomen door naar boven langs mooie almen diverse huisjes en kerkjes naar de Zellberg stüberl. Eenmaal daar aangekomen zoeken we een plekje op het terras en bestellen wat te eten.
zomervakantie 2012 (22)  zomervakantie 2012 (23)  zomervakantie 2012 (24)
Larissa en Denise nemen de hausgemachte Kaiserschmarren, Carina, Anniek, Marjon en John de Hüttentoast (bord vol vlees, groente en sla en twee sneetjes toast) en Ron heeft de Bergsteigerpfandl genomen. En getverderrie wat was dat lekker! Ondertussen worden we getrakteerd op live muziek van de Zellbergbuam. Maar ja dan zit je daar naar de mooie omgeving te kijken en neem je nog een kopje koffie en daar hoort dan toch nog wel weer wat bij. Dus ook nog maar 7x een Apfelstrudel met vanillesauce besteld en opgegeten en getsie ook dat was lekker!
zomervakantie 2012 (25)  zomervakantie 2012 (27)  zomervakantie 2012 (26)
Na afloop worden we getrakteerd op een eigen gestookte borrel wederom ook weer erg lekker dus nog snel even twee flessen eigen gestookte drank gekocht voor bijzondere gelegenheden (ons huis en de tuin) en op naar beneden slingerend door de vele bochten en de mooie natuur. Rond half zes waren we weer terug van een heerlijke middag en in goed overleg slaan we de avondmaaltijd maar over…….
zomervakantie 2012 (29)  zomervakantie 2012 (28)  zomervakantie 2012 (31)
Morgen gaan we als het weer goed is de Achensee op. Als het weer niet goed is zien we wel waar we terechtkomen. Misschien wel bij Zellberg Buam.

Woensdag 25 juli 2012

Een dagje camping

Er was ons door de Oostenrijkse weermannen een mooie dag beloofd met aan het einde van de dag kans op onweer. Helaas kwam dit onweer al rond het middag uur. De temperatuur was de hele dag goed dus we zijn wel veel buiten geweest alleen moest dit wel onder de luifel. Aan het begin van de middag hebben we bij de enorme Interspar in Schwaz boodschappen gedaan voor het avond eten. Ook hebben we de nodige Zweigelt ingeslagen om de avond door te komen.
Morgen schijnt een erg warme dag te worden. Het plan is om een bootje te huren bij de Achensee om vervolgens het meer rond te varen en een strandje te zoeken om te gaan bbqen.

Dinsdag 24 juli 2012

De bergen in.

zomervakantie 2012 (14)  zomervakantie 2012 (15)  zomervakantie 2012 (16)

Eindelijk is het dan zover, we gaan wandelen. De bedoeling is dat we naar de Plumsjoch hütte gaan wandelen. De wandeling wordt in de diverse boekjes en als tip op de camping als ‘eine gemütliche Wanderung’ aangeschreven met mooie uitzichten op het Karwendel Gebirge. Vol goede moed zijn we naar de Achensee gereden waarna we de tolweg naar de Germalm hebben genomen. Daar beginnen we de wandeling. De wandeling begint licht stijgend op een breed pad maar al snel gaat licht stijgend over in een zwaardere stijging en een nog zwaardere en een nog zwaardere……. De tocht naar boven is erg zwaar, de enorme hitte speelt ons ook parten. Een stel dat steeds in onze buurt loopt geeft het na een uur op en keert terug maar wij gaan door. Onder het mom dooie dingen worden geen baas en zeker deze berg niet klauteren we door. Carina en Anniek blijken de beste condities en (zoals later blijkt). Een half uur voordat we er zijn zijn ze met z’n tweeën vooruit gelopen Larissa en Ron zijn ieder in hun eigen tempo doorgelopen. We begrijpen de term ‘gemütliche Wanderung’ inmiddels niet meer, maar dat van het uitzicht klopt wel. Het is hier adembenemend mooi. Hoe anders kunnen bergen zijn vraag je je af maar dit is echt weer een totaal verschillende natuur ten opzichte van het gebied waar meestal lopen en toch is het maar een paar kilometer de nadere kant op. Na ruim 2 uur is iedereen van de familie bij de Plumsjochhütte aangekomen en doen we ons tegoed aan de lokale lekkernijen en lekker koud drinken. De kids hebben frisdrank en wij alle twee een Radler (dat is bier met citroenlimonade) heerlijk…..
zomervakantie 2012 (17)  zomervakantie 2012 (18)
Nadat we een poosje te hebben gezeten moeten we weer terug. Ook de terugweg valt niet mee. De enorme steile stukken en het losse gesteente maakt dat je steeds weg glijdt. We lopen daarom zigzag naar beneden om de helling hoek onder de schoenen zo klein mogelijk te houden. Na een een uur en een kwartier zijn we weer beneden. De camping tip gaf aan een uur naar boven??. We kunnen wel stellen dat de tijden en de beschrijving van de wandeling niet helemaal juist zijn maar we hebben het gehaald. Van alle wandelingen die we al gelopen hebben zal ons deze zeker bij blijven en dan niet alleen door de schoonheid van de natuur……

Maandag 23 juli 2012

Alweer weinig gedaan

Het was de bedoeling te gaan wandelen vandaag maar nadat we eindelijk wakker, gedoucht waren en ontbeten hadden waren we aan de late kant om weg te gaan, daarbij kwam dat het weer wel goed maar fris was. We zijn daarom bij de caravan gebleven. Vaders heeft nadat iedereen dertig keer van het caravan trapje was gevallen een ingenieuze constructie gebouwd waardoor dit niet mee kan gebeuren

Zondag 22 juli 2012

Veranderde plannen.

zomervakantie 2012 (12)

Vandaag zouden we naar het ‘huis op de kop’ gaan en dan bedoelen we niet naar ons eigen huis.
In Terfens staat een huis dat volledig op de kop is gebouwd. Het huis staat met het puntdak in de grond en het leek ons wel leuk dit te gaan bekijken. Rond de middag hebben we Marjon en John even gesmst waar ze waren, want die zijn vandaag vertrokken richting het mooie Zillertal. Al snel kwam er een sms terug dat ze bij Nurnberg zaten en dat betekent nog een uurtje of drie rijden. Hierop hebben we besloten op de camping te blijven en ze te verwelkomen. Helaas hebben ze nog wat files gehad waardoor het toch nog 5 uur werd voor ze hier waren.

Zaterdag 21 juli 2012

Alweer relaxen

zomervakantie 2012 (11)
Het weer is niet best vandaag, de voorspellingen zijn wel goed en in de loop van de dag wordt het beter wordt ons beloofd.
Na een luie ochtend en begin van de middag besluiten we om naar Erlebnis Therme in Fügen te gaan.
Dit is een groot subtropisch zwemparadijs met allerlei verschillende baden en relax mogelijkheden. Zo is er onder andere een warm zout bad van 36 graden, een golfslag bad en diverse bubbel baden. Ook staan er tientallen relax banken en stoelen. Al met al een lekkere relax middag.
We hebben de dag afgesloten met een Hausplatte in het camping restaurant

Vrijdag 20 juli 2012

Overdekt winkelen.

Het weer is slecht, regen en wind trekken door het Zillertal. We besluiten naar Schwaz te gaan. Daar is een groot overdekt winkelcentrum geopend. De dames willen wel shoppen dus dat was snel geregeld. Eenmaal aangekomen blijkt het inderdaad een mooi centrum te zijn met veel kleding winkels. De dames lopen winkel; in en uit terwijl vaders met een kopje koffie en iets lekkers zichzelf prima vermaakt op een terrasje.
‘s Middags hebben we besloten een pizza te maken op de skottelbraai dus op zoek naar pizza meel en alle verse ingrediënten. Na een hoop voorbereiden hebben we het deeg in de skottel gelegd en de ingredienten verdeeld tot slot de deksel erop en hopen dat het goed komt. Het resultaat was heerlijk. De bodem was wat verbrand dus de volgende keer mag hij iets korter.
zomervakantie 2012 (9)  zomervakantie 2012 (10)

Donderdag 18 juli

Relaxen.

zomervakantie 2012 (13)
De dag begint met stralend mooi weer. We kunnen dus wederom heerlijk in het zonnetje buiten ontbijten. We hebben na de gisteren niet gepland behalve boodschappen doen. Vanaf ons geweldige plekje hebben we mooi zicht op de bergen en hoe gek het ook klinkt daar is altijd iets te zien. Als je zit te lezen dwalen je ogen steeds weer af naar de bergen. Beetje lezen, beetje kijken en koffie drinken en de dag vliegt om.
‘s Middag nog even boodschappen doen om weer een heerlijke maaltijd op de skottelbraai te maken. Inmiddels is het weer omgeslagen en komt de regen met bakken uit de hemel maar wat kan het schelen….

Woensdag 17 juli 2012

Een dagje Rofan
zomervakantie 2012 (3)

Nadat we vanmorgen heerlijk hebben ontbeten in het zonnetje zijn we vandaag naar het Rofan Gebirge geweest. Dit gebergte ligt in het gebied van de Achensee en is ongeveer een kwartier rijden. Eerst met de kabel lift naar boven en dan wandelen. We hadden een kleine wandeling uitgezocht naar de Geschöllkopf want vanaf daar kun je met de hangglider 200 meter naar beneden roetsjen en dat leek ons wel wat. Eenmaal boven bleek dat je met de hangglider achteruit naar boven werd getrokken naar de Geschöllkopf om vervolgens weer naar beneden te gliden, dit alles met ongeveer 80 km per uur.
Dit hebben we dus eerst maar gedaan en het moet gezegd worden het was fantastisch.
zomervakantie 2012 (4) zomervakantie 2012 (5)
Vervolgens zijn we door een mooi gebied naar de Dalfazalm gewandeld en hebben de dames Kaiserschmarren gegeten een echte Oostenrijkse specialiteit,Ron heeft hausgemachte wurst mit sauerkraut und brot gegeten Je loopt tijdens de wandeling op grote hoogte langs de Achensee en het diep groene  water en de kleine bootjes zien er erg mooi uit. De paden waren goed begaanbaar en liepen gedeeltelijk door het bos. Ook waren er stukken waar je in de volle zon tegen de bergwand aan liep, dat was behoorlijk warm. Al met al was het ongeveer anderhalf uur lopen. Snel boodschappen doen en de Skottelbraai aan en lekker eten.
zomervakantie 2012 (6)  zomervakantie 2012 (7) zomervakantie 2012 (8)

Dinsdag 16 juli 2012

Nog een rustdag.

De gekochte onderdelen voor de schotel brachten geen uitkomst. Inmiddels is het probleem wel opgelost maar hoe??? We hebben nog even wat boodschappen gedaan in Schlitters en verder genoten van de rust. Morgen staat een wandeling op het programma in het Rofan Gebirge bij de Achensee. Eenmaal bovenkun je hangend onder een Paraglider met 80 km per uur naar beneden kunt roetsjen. Of we dat gaan doen……. morgen meer

Maandag 15 juli 2012

Een dagje weinig doen.

Vandaag zijn we voor de boodschappen naar de Interspar in Wörgl geweest. We wilden even langs de Mediamarkt om wat spulletjes te kopen voor de Satelliet ontvanger want zoals elke vakantie is er wel iets dat niet werkt. Verder hebben we de hele dag niets gedaan.

Zondag 14 juli 2012

Reisdag twee

zomervakantie 2012 (2)
De tweede dag doen we weer rustig aan, we rijden rond half tien. De overnachtingscamping is dan op wat bejaarden die alle tijd hebben helemaal leeg. Vakantie gangers hebben haast om op plek van bestemming te komen blijkbaar. Het weer lijkt wat beter alleen laat de temperatuur te wensen over. Gelukkig zit er een kachel in de BMW. Over de BMW gesproken deze jongen lust ook wel weer wat dus nog een laatste keer tanken en dan door naar Camping Hell. We hebben niet de autobaan route genomen maar zijn over de Achenseepas gereden. Het gaat niet sneller maar is wel veel mooier en we hebben immers alle tijd. Rond kwart voor een waren we op de camping. Snel alles op plek en tijd voor vakantie. ‘s Avonds hebben we een Wiener Schnitsel uit het restaurant gehaald en een fles Zweigelt burgemeester gemaakt. De vakantie is begonnen.

Zaterdag 13 juli 2012

De heenreis begint.

zomervakantie 2012 (1)
We hebben besloten rustig aan te doen het is immers vakantie. Rond kwart over negen zijn we vertrokken van huis. Het weer is onderweg bar en boos regen, regen, regen en nog eens regen samen met de harde wind maakt dat het niet echt plezierig is om te rijden. We stoppen dan ook weinig het is te koud en te nat om er uit te gaan. Mede daardoor en de eneorme rust op de autobaan maakt dat we toch lekker opschieten. We besluiten door te rijden naar Greding. Eenmaal daar aangekomen is het weer opgeknapt , schijnt het zonnetje en is het twintig graden. De camping is afgeladen vol maar door een creatieve beheerder krijgen we toch nog een plekje. Effe eten bij restaurant de Gouden Bogen en de eerste reisdag zit errop.