Zomervakantie 2011

 

Naar huis

Helaas is dit de dag van onze terug reis. Het was de bedoeling om rustig in twee dagen terug te rijden maar halverwege de middag waren we een behoorlijk eind op weg en werd het weer steeds slechter. De voorspellingen voor zondag waren ook al niet zo goed. We hadden geen zin om nog een keer in de regen de caravan neer te zetten en om de volgende morgen in de regen te vertrekken. We hebben daarom besloten om maar door te rijden. Onderweg hebben we ons nog even lekker volgegeten bij restaurant de Gouden bogen en zijn vervolgens doorgereden naar huis. Even na 11 uur waren we thuis, misschien tot volgend jaar Zillertal.

Vrijdag 12 augustus

 

Klaar voor vertrek

 

Onze laatste vakantie dag op camping Hell in 2011 is aangebroken, We hebben voor het volgend jaar alvast weer een optie genomen. In december moeten we dan aangeven wanneer en of we komen maar dan weten we in ieder geval zeker dat we hier weer heen kunnen. Vandaag hebben we rustig alles opgeruimd, de kinderen hebben flink meegeholpen maar het valt toch altijd weer tegen. Aan het einde van de middag nog even boodschappen doen en wijn inslagen, dachten we. Helaas ausverkauft. Dan vanavond maar Marjon en John. We hebben nog maar eens de hausplatte in het restaurant besteld en zijn nu echt klaar voor vertrek. Het is de bedoeling dat we morgen voor 9 uur gaan rijden en we willen proberen een eind te komen. En dan zondag het laatste stuk zodat we op tijd bij de beessies zijn.

Donderdag 11 augustus

Zomervakantie 2011 (178)

Innsbruck anders bekeken

Zomervakantie 2011 (160)Na een zeer koude nacht, 5 graden, was het vandaag een stralende dag. Toen we in de juni vakantie hier ook waren en in Innsbruck liepen zagen we aan de Noordkant van de Stad een groot wit gebouw tegen de berg aan liggen. We vroegen ons af of we hier ook konden komen en na wat speurwerk op het internet bleek het te gaan om de Nordkette van Innsbruck. Op dat moment hebben we besloten hier naar toe te gaan in de zomervakantie. Omdat je voor dit uitzicht een heldere dag moet hebben, was vandaag de uitgelezen dag. Eerst met de auto naar Innsbruck. De baan bestaat uit drie gedeelten maar je kunt met de auto tot aan het eerste station komen. We zijn daarom met de auto naar het eerste station genaamd Hungerburg gereden. Daar zijn we in de gondel gestapt naar het tweede station genaamd Seegrube en van daaruit zijn we doorgegaan met de gondelbahn naar het bovenste station genaamd Hafelekar. Eenmaal boven aangekomen zijn we doorgewandeld naar het Kruis dat Innsbruck beschermt. Het uitzicht is hier adembenemend. Het is één van de mooiere dingen die we hebben gezien in Tirol. Je kunt vanaf hier het hele Inntal overzien en je ziet de hele stad onder je liggen. Je staat hier ruim 1,7 km boven de stad. Als je naar voren kijkt zie je de groene bergen met af en toe besneeuwde toppen van  bergen als de Olperer en de Groβ Vernediger. Ook zie je hier de Brenner pas  door het landschap kronkelen. Als je achter je kijkt zie je de ruige kale rotsen van het Karwendel gebirge met enorme afgronden en hoge kale toppen. Als je vanaf het kruis een stuk terug loopt, richting Klettersteig,  kom je bij de de Geier Wally Hütte. Deze hut heeft als decor gestaan voor de vele Sissi films. Nadat we alles hadden bekeken zijn we afgedaald naar het tussen station om wat te eten en te drinken. We hebben daar heerlijk in de zon met een geweldig uitzicht genoten van onze happies.
Zomervakantie 2011 (163)  Zomervakantie 2011 (162)  Zomervakantie 2011 (171)Zomervakantie 2011 (175)  Zomervakantie 2011 (172)  Zomervakantie 2011 (161)
Zomervakantie 2011 (177)  Zomervakantie 2011 (174)  Zomervakantie 2011 (176)

 

Woensdag 10 augustus

 

Het weer knapt op

 

Eindelijk is het droog, de voorspelling is dat rond de middag de zon door gaat breken en dat het weer opknapt.
Zomervakantie 2011 (185)  Zomervakantie 2011 (184)  Zomervakantie 2011 (183)
Zomervakantie 2011 (182)Eerst hebben we rustig ontbeten en zijn de meiden gaan helpen bij de animatie. Wij hebben lekker in het zonnetje koffie gedronken. Rond drie uur zijn we naar Zell am Ziller gereden om de jaarlijkse traditie voort te zetten. We zijn gaan rodelen. Omdat het vandaag de eerste mooie dag in dagen was dachten meer mensen dat het leuk zou zijn om te rodelen. Er stond een enorme rij maar dat mocht  de pret niet drukken. Nadat we boven aan de baan waren konden de remmen los. Ron heeft op de meiden gewacht maar ze konden hem niet bijhouden. Met een enorme vaart zijn we naar beneden geracet om  vervolgens nog een keer te gaan, heerlijk……..

‘s avonds zouden we een lekkere stoofpot eten  maar helaas is die in vlammen opgegaan. Snel patat en schnitzel gehaald in het restaurant en zo hebben we toch nog lekker gegeten.
Zomervakantie 2011 (181)  Zomervakantie 2011 (180) Zomervakantie 2011 (179)

 

Dinsdag 9 augustus 2011

 

Eén dagje gescheiden vakantie vieren……

 

zomervakantie 2011 (151)Vandaag is het weer zover, vrouwendag. Dat betekent dat de dames gaan shoppen en de mannen zich met eventueel zomervakantie 2011 (152)aanwezige kinderen zichzelf vermaken. Rond 12 uur zijn de dames naar Innsbruck vertrokken. In Innsbruck kun je op verschillende plekken heerlijk winkelen, bijvoorbeeld overdekt shoppen in het DEZ winkelcentrum buiten de stad, of naar de binnenstad, waar het op de Maria Theresiënstrasse heerlijk vertoeven is voor dit doel. Vandaag is gekozen voor de binnenstad. Voordat het shoppen begint eerst koffie en wat lekkers. Bij het Strudel café in de binnenstad (bij het Gouden Dakje rechtdoor een smal steegje in) zijn er heel veel soorten Strudels te krijgen, en ook andere taarten. Toen dit allemaal weer gelukt was werd er koers gezet naar het hoofddoel van vandaag: Kaufhaus Tyrol aan de Maria Theresiënstrasse. Een ook daar is het allemaal weer prima gelukt!!!!
Zoals gezegd moesten mannen en kinderen zichzelf vermaken.En dat hebben ze. Ik ben met de kids naar Wörgl gegaan om naar Wörglerwasserwelt te gaan. Hier is de beroemde L2 . Dit is de eerste waterglijbaan ter wereld met een dubbele looping. Je moet in een capsule staan. Vervolgens valt de bodem onder je vandaan en val je rechtstandig 15 meter naar beneden, daarna volgen beide loopings en voordat je het weet lig je beneden in een bak water. De baan is ruim 130 meter lang en je bereikt een snelheid van 60 km per uur. De minimum leeftijd is 14 jaar. Even een leugentje om bestwil en Larissa kon ook naar beneden. Tijdens de run van Anniek is een filmpje gemaakt, deze kun je hier bekijken.

Al met al heeft iedereen zich prima vermaakt.

Maandag 8 augustus 2011

 

München

Zomervakantie (146)De dag tegen het stuiven bleek twee dagen te duren. Zachtjes tikte de regen op het caravan dak toen we wakker werden. We hadden gisteren al besloten met zijnZomervakantie (141) viertjes naar München te gaan om te shoppen en cultuur op te snuiven. Er zijn namelijk een aantal mooi pleinen in München met mooie oude gebouwen erom heen.

Rond 11 uur zijn we vertrokken richting München. Is maar 130 km rijden en we waren er dan ook vlot. Snel een parkeer plaats zoeken en dan de stad in. München is ongelofelijk groot. De binnenstad lijkt wel een mierennest, het is één golvende mensenmassa.

Er zijn erg veel mooie winkels en ondanks dat het een immense stad is doet de stad erg schoon aan. We zijn door oude en nieuwe straten gelopen en zijn op de toren van het Neues Ratthaus geweest. Hier kun je enorm ver kijken en zie je nogmaals hoe groot de stad is.

Het weer was goed in München, het is de hele middag droog geweest en we hebben lekker in de zon gelopen. Rond 5 uur zijn we moe maar voldaan weer in de auto gestapt. Vlakbij de camping hebben we in het sterren restaurant Die Goldene Bogen heerlijk gegeten. Al met al een geslaagde dag.
Zomervakantie (147)  Zomervakantie (145)  Zomervakantie (144)
Zomervakantie (148)  Zomervakantie (138)  Zomervakantie (142)  Zomervakantie (137)

Zondag 7 augustus 2011

De nationale dag tegen het stuiven.

Zomervakantie 2011 (130)

Vandaag was het een bijzondere dag in Tirol. Het was namelijk de dag tegen het stuiven. Vanmorgen is het begonnen te regenen en dat doet het nu nog (23:00 uur). We hebben de hele dag in de caravan doorgebracht en hebben een beetje gelezen, geslapen en koffie gedronken. Gezien het slechte weer hebben we besloten niet zelf te koken maar te gaan eten in het restaurant.
Zomervakantie 2011 (133)  Zomervakantie 2011 (133)  Zomervakantie 2011 (131)
Dit leek Marjon en John ook wel wat dus zogezegd zo gedaan. Tot onze grote verrassing trad het Hamberg duo op en het maakte het wederom beregezellig.  In onze juni vakantie heeft het Hamberg Duo ook opgetreden, ze speelden toen een lied over een koe en maakten daar vreemde geluiden bij. Uiteraard hebben we dit als verzoekje aangevraagd. In ruil voor een borrel wilden ze dit wel spelen. Dat was dus snel geregeld. Aan het einde van de avond hebben we om een toegift gevraagd en die is aan onze tafel gespeeld, geweldig, dikke pret. Zo krijgt een regenachtige dag toch nog een zonnig einde. En uiteraard was de Hausplatte weer verrukkelijk.
Zomervakantie 2011 (135) Zomervakantie 2011 (136)  Zomervakantie 2011 (134)

Zaterdag 6 augustus 2011

 

Het mooiste plekje op aarde???

We hebben lekker uitgeslapen want echte plannen hadden we niet voor vandaag. De weersvoorspellingen waren niet erg goed daarom hebben we gisteren besloten om maar te zien wat de dag ons zou brengen. Zoals zo vaak in het Zillertal komt de voorspelling niet uit, ook nu niet  We hebben heerlijk uitgebreid zitten ontbijten in het zonnetje. Als we naar de lucht keken zagen we nauwelijks een wolkje voorbij drijven. Onder het ontbijt hebben we besloten de plannen van gisteren uit te voeren en naar de Schlegeisspeicher te gaan. Deze plek moeten we iedere vakantie bezocht hebben. We zijn met de auto vertrokken richting Mayrhofen en vandaar hebben we de afslag naar Schlegeis genomen. We blijven de weg volgen en komen uiteindelijk via een mooie weg bij de tolweg. Vanaf hier is het eenrichtingsverkeer  en bereik je via een smalle weg met diverse tunnels uiteindelijk Schlegeis.
Zomervakantie 2011 (105)  Zomervakantie 2011 (111)  Zomervakantie 2011 (113)
Als je de laatste tunnel doorrijdt, word je iedere keer weer betoverd door de enorme schoonheid van dit plekje. Het is net een schilderij en alhoewel we hier alles al hebben gezien  en alle mogelijke huttentochten die in één dag te lopen zijn hebben gelopen moeten we iedere vakantie even terug.  Het plan was om niet te gaan wandelen maar om op één van de terrassen wat te drinken en gewoon  te genieten van al het moois om ons heen. We hebben de auto op de achterste parkeerplaats gezet en zijn toen naar voren gelopen. Aan het begin van het stuwmeer ter hoogte van de dam, staat de Dominikushütte. Je kunt hier heerlijk op het terras zitten om te genieten van het prachtige uitzicht. Bovendien krijg je na inlevering van een bon die je bij de tolweg krijgt een gratis kopje koffie. (we blijven Nederlanders) Tijdens het opnemen van de bestelling begon de hüttenwacht ineens Nederlands tegen ons te praten met een grappig accent.
Zomervakantie 2011 (107)  Zomervakantie 2011 (106)  Zomervakantie 2011 (108)
Zomervakantie 2011 (112)Hij maakte wat grappen en zorgde door zijn ongedwongen houding voor een welkom gevoel. Na ons kopje koffie hebben we ook maar wat te eten besteld de dames hebben Kaiserschmarren gehad( een Oostenrijkse specialiteit) en Ron spek met spiegelei gehad. We kwamen in gesprek met de hüttenwacht en het bleek dat deze Duitse man jaren geleden een Nederlandse vrouw had ontmoet. Hij had 19 jaar in Nederland gewoond. Beide hebben in Nederland jaren in de ICT gewerkt en hebben twee jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken en zijn naar Oostenrijk vertrokken om hun droom na te jagen.
De Dominikushütte is absoluut een aanrader. Als je op Schlegeis bent moet je hier zeker even heen.

Het is nu 20:00 uur en ik zit lekker voor de caravan dit verhaal te typen. Het beloofde onweer is aan ons voorbij getrokken. Een paar donders en een paar druppen en dat was het vooralsnog. Wie weet zitten de Oostenrijkse weermannen er wel weer naast.
We zullen het wel zien morgen. Eerst nog even nagenieten van in ieder geval één van de mooiste plekjes op aarde………..

 

Vrijdag 5 augustus 2011
Zomervakantie 2011(96)

Wallfahrtkapelle Maria Bretfall              

In één van de voorgaande jaren hebben we de Campingbaas eens gevraagd naar een mooie korte wandeling in de buurt van de camping. Hij vertelde toen met glimoogjes over de wandeling naar de Wallfahrtkapelle Maria Bretfall.
Zomervakantie 2011(97)  Zomervakantie 2011(100)  Zomervakantie 2011(103)
We hebben dit toen niet gedaan. Maar de wandeling bleef maar terug komen als tip van de dag of als we er met de auto onderlangs reden. Voor vandaag hadden we het plan opgevat om naar de Schlegeisspeiger te gaan. Niet om te wandelen maar om gewoon eens rustig rond te lopen. Helaas gooide het weer roet in het eten. Het was zwaar bewolkt en de ervaring leert dat het dan slecht vertoeven is bij het stuwmeer. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om dan maar naar de   Wallfahrtkapelle Maria Bretfall te lopen. Je moet eerst 10 minuten rijden met de auto naar Strass. Vervolgens kun je vanaf daar in een half uur naar de Wallfahrtkapelle Maria Bretfall lopen. Dit lijkt simpel maar was best zwaar. Het pad loopt namelijk behoorlijk stijl naar boven.
Zomervakantie 2011(99)  Zomervakantie 2011(98)
Eenmaal boven aangekomen ben je dit snel vergeten, je kunt hier namelijk het hele Inntal inkijken. Inmiddels was het weer tegen de verwachting in opgeklaard en was het zicht erg goed. Nadat we uitvoerig hadden rondgekeken hebben we bij het Jausenstation Maria Brettfall wat gedronken. Dit was een tochtje dat zeer beslist de moeite waard was. Jammer dat we het niet eerder hebben gedaan. Bijzonder zijn wel de openingstijden van dit etablissement.
Zomervakantie 2011(102)

Donderdag 4 augustus 2011

 

Niets doen

Vandaag hebben we niet veel gedaan, gisteren was een mooie maar lange dag. Al met al zijn we ruim 11 uur onderweg geweest. In de loop van de middag zijn we even naar de Interspar in Wörgl geweest om inkopen te doen.’s Avonds hebben we bij Cor en Magriet een wijntje gedronken.

Woensdag 3 augustus 2011

 

Groβglockner Hochalpenstraβe

Zomervakantie 2011 (78)  Zomervakantie 2011 (81)  Zomervakantie 2011 (83)
Vanmorgen ging het wekkertje om 7 uur. We wilden op tijd weg om naar de Groβglockner Hochalpenstraβe te gaan. Het was niet ver rijden maar we wisten dat het een drukke weg was die veel tijd in beslag zou nemen. De dag begon stralend met een strak blauwe lucht en een heerlijke temperatuur. Even na negen uur zijn we vertrokken, samen met Marjon en John. We zijn naar Zell am Ziller gereden en van daaruit zijn we de Gerloss pas opgereden. Onderweg zijn we nog even gestopt om foto’s te maken van de Krimmler Wasserfälle. Eenmaal bij de Groβglockner Hochalpenstraβe aangekomen hebben we de tol betaald en zijn begonnen aan een zeer mooie tocht. Het landschap begint vriendelijk met veel groen en bossen en eindigt in ruwe rotsen waar bijna niets meer groeit.
Zomervakantie 2011 (80)  Zomervakantie 2011 (79)  Zomervakantie 2011 (84)
De Groβglockner Hochalpenstraβe heeft een lengte van 48 km en via 36 haarspeldbochten overbrug je hoogte verschillen van meer dan 2500 mtr. Onderweg zijn we meerdere keren gestopt om foto’s te maken. We zijn gestopt op de Edelweisspitze, het hoogste uitzichtspunt van de route. Ook zijn gestopt op een plek waar de kids sneeuwballen hebben gegooid.
Zomervakantie 2011 (85)Het uiteindelijke doel was de Kaiser-Franz-Josefshöhe op 2369 meter hoogte. Hier hebben we een aantal Murmeltiere in het wild gespot.   Vanaf de Kaiser-Franz-Josefshöhe gaat een treinbaan naar beneden tot halverwege de Pasterzen gletscher. Vanaf hier kun je naar de gletscher afdalen om erop te lopen. Uiteraard hebben wij niet het treintje naar beneden genomen maar zijn we naar beneden gaan lopen via een steil maar goed begaanbaar pad. Helaas sloeg halverwege het weer in no time om en begonnen er grote druppels te vallen. Toen we ter hoogte van het treintje waren onweerde het en hebben we besloten terug te gaan naar boven( nu wel met het treintje). Helaas zijn we niet meer op de gletscher geweest. Vanaf de Kaiser-Franz-Josefshöhe is het nog drie uur terug naar de camping, dus besloten we terug te gaan. Onderweg zijn we overvallen door enorme stortbuien met windstoten zoals je ze in Nederland zelden ziet. Vertrouwend op de navigatie zijn we terug gereden. De navigatie heeft ons om onverklaarbare reden over een andere weg teruggestuurd. We zijn namelijk om de Gerloss pas heen gereden over een smalle, slechte weg met veel bochten. Gelukkig houdt Marjon wel van een beetje spanning……. We hebben de dag afgesloten bij Restaurant de Gouden Bogen waar sommigen van ons zich tegoed hebben gedaan aan een heerlijke vette hap. Eenmaal terug op de camping konden we aan de enorme plassen wel zien dat in het Zillertal ook voldoende water naar beneden is gekomen.
Zomervakantie 2011 (94)  Zomervakantie 2011 (93)  Zomervakantie 2011 (92)  Zomervakantie 2011 (91)
Zomervakantie 2011 (86) Zomervakantie 2011 (88)  Zomervakantie 2011 (95)

Dinsdag 2 augustus 2011

 

Lui zijn is heerrrrrrlijk

Vandaag hebben we niet veel meer gedaan dan in de zon gezeten en genoten van het heerlijke weer. Tussen de middag een pizza uit het restaurant gehaald en vervolgens weer niets gedaan. De grootste inspanning van de dag was wel boodschappen doen. Het is nu ongeveer 8 uur en 26 graden. We gaan nog even door met niets doen. HEEEEEEERRRRRRLIJK Morgen staat een tocht over de Grossglockner Alpenstrasse op het programma. Morgen dus weer foto’s.

Maandag 1 augustus 2011

Laternenwanderung durch die Wolfsklamm

Zomervakantie 2011 (69)  Zomervakantie 2011 (70)  Zomervakantie 2011 (71)
Zomervakantie 2011 (73)Toen we vanmorgen wakker werden scheen het zonnetje al weer lekker. Zoals de voorspellingen er nu uitzien blijft het de komende dagen ook erg mooi weer. Vandaag blijven we op de camping want vanavond gaan we met lantaarns de Wolfklamm in. We hebben deze klamm al twee keer bij daglicht gelopen en dat was zeer adembenemend. De klamm staat bekend als de mooiste van Tirol, die Perle der Klammen. Een avondwandeling belooft dus een mooie ervaring te worden. ’s Morgens hebben we ons eerst telefonisch aangemeld. De rest van de dag hebben we heerlijk van het weer genoten. Na het eten zijn we rond 8 uur richting Stans vertrokken met de auto om ons daar te verzamelen. Inmiddels waren er al meer wandelaars aangekomen. Na enige uitleg en het in ontvangst nemen van een lantaarn met een kaars, zijn we richting de Wolfsklamm gelopen. Het schemerde al behoorlijk en als snel werden de lantaarns aangestoken en liepen we als een lange verlichte slang door de klamm. Het pad in de klamm bestaat uit vele smalle trappen en doorgangen met overhangende rotspartijen met naast ons watervallen die met veel lawaai naar beneden razen. Als snel was het helemaal donker en dan ook ECHT donker. Het enige licht dat we zagen waren de brandende kaarsen. Eenmaal boven in de klamm (je stijgt hier maar liefst 300 meter in korte tijd), hebben we met de hele groep even een pauze gehouden. We stonden met ongeveer 30 man op een soort open plek in het pikkedonker met alleen het licht van de kaarsen. Daarna zijn we langs een andere route terug gelopen met onderweg mooie uitzichten op een verlicht Schwaz. Na 2 uur en 15 minuten waren we moe maar voldaan terug bij de auto. Nu snel terug naar de camping om te proberen nog binnen te komen, maar helaas…….., Platzruhe. De slagboom is dicht en het pasje werkt niet. Dan de auto maar buiten het hek. Bij de caravan drinken we nog een lekker glas wijn en dan lekker slapen.
Zomervakantie 2011 (75)  Zomervakantie 2011 (76)  Zomervakantie 2011 (77)

Zondag 31 juli 2011

Zon

Zomervakantie 2011 (61) Zomervakantie 2011 (59) Zomervakantie 2011 (60)

Als we wakker worden piept het zonnetje de caravan in. Snel de gordijnen op en ja hoor blauwe lucht, ook wel wolken maar dat mag de pret niet drukken. We kunnen eindelijk de bergen in. Rond de middag zijn we met de auto vertrokken richting het plaatsje Ginzling. Dit ligt tussen Mayrhofen en de Schleggeisspeicher in. In Ginzling sla je linksaf het Floitental in richting de Tristenbachalm. Dit stuk kun je lopen maar is ook met de auto bereikbaar, wij kiezen ervoor om met de auto te gaan, paden waar ook auto’s komen hebben nou eenmaal niet onze voorkeur. Achteraf maar goed ook want  vergezichten waren hier niet. Eenmaal aangekomen bij de Tristenbachalm hebben we de auto geparkeerd en zijn we begonnen aan de wandeling van een uur. Het was nog een redelijke klim want het hele stuk loopt omhoog. Naast ons raast een beek met veel kabaal naar beneden. Het is hier erg mooi. De natuur doet denken aan de tocht naar de Max  Hütte. Mooie almen en wiesen waar koeien grazen veel groen en mooie vergezichten. Ons doel is de Steinbockhütte. Daar aangekomen hebben de dames zich tegoed gedaan aan een Apfelstrudel en heeft Ron een Backerbsensuppe gehad, dit was allemaal erg lekker. De terug tocht was een makkie want die liep helemaal bergafwaarts. ‘s Avonds hebben we met Marjon en John gegeten in het camping restaurant. Het Hamberg duo zou komen en dat is wel een garantie voor gezelligheid. Maar helaas, het Hamberg duo was zoekgeraakt. Grappig was wel dat toen we de bediening vroegen waar ze bleven deze erg verbaasd waren. Ze hadden ze nog niet eens gemist. De baas is nog aan het bellen geslagen maar de heren waren niet bereikbaar. Het eten “de Hausplatte” was zoals altijd weer prima en ook zonder het duo was het beregezellig.
Zomervakantie 2011 (62)  Zomervakantie 2011 (64)  Zomervakantie 2011 (68)

Zaterdag 30 juli 2011

 

Een troosteloze dag

Vandaag stond er een wandeling op het programma maar wederom is het weer niet best. Het is fris en  buien wisselen elkaar af met droge periode’s. Eerst maar eens even op het internet gekeken wat de voorspellingen zijn, het ziet er goed uit voor de komende dagen. In de loop van de middag toch maar even boodschappen gedaan want morgen zijn de winkels gesloten. We zijn naar de Interspar in Schwaz gegaan.

Vrijdag 29 juli 2011

Aankomst Cor en Magriet

Vandaag zijn Cor en Magriet aangekomen. Wij hadden voor vandaag een wandeling gepland maar het weer was nogal nat vanochtend dus zijn we op de camping gebleven. Rond de middag kwamen ze aan en ook daar hebben we kortstondig geholpen de hut op de plek te zetten. We hadden met de kids afgesproken dat ze mochten shoppen in het grote overdekte Dez winkelcentrum in Innsbruck. Dit is altijd een zware bevalling voor Ron want de dames gaan kleding winkel in en uit, uuuuuuuren achter elkaar. Ron is eerst de Mediamarkt ingedoken en heeft zich daarna op een bankje geïnstalleerd en afwachting van wat komen zou. Gelukkig was er een Italiaan die stukken pizza verkocht. dat maakte weer een hoop goed. Daarna zijn we de toeristische route terug gereden want op de Inntal autobahn was een ongeluk gebeurt en stond 11 km file. Deze route was beslist de moeite waard. Hulde aan de navigatie systemen.

 

 

Donderdag 28 juli 2011

Zomervakantie 2011 (57)Aankomst Marjon en John

Vandaag zijn Marjon en John aangekomen. Het weer was redelijk en wij hadden een rustdag ingelast. We hebben hun opgewacht bij de ingang en geholpen de caravan op de plek te zetten. Dit koste weinig moeite want John had hem met de auto al nagenoeg goed neergezet. Daarna hebben we boodschappen gedaan’. ‘s avonds hebben we hun vakantie feestelijk ingeluid. Gelukkig wist de firma Sonnleiten van hun komst en was er voldoende Zweigelt voorradig.
Zomervakantie 2011 (56)  Zomervakantie 2011 (58)

Woensdag 27 juli 2011

 

Nóg een waterval

Stralend mooi weer vandaag, ook de temperatuur is duidelijk hoger. Vanmiddag staat een wandeling met het animatieteam Lena en Nina op het programma. De tocht gaat naar de Haselbacher Wasserfall. Daar wordt een kampvuur gemaakt waar je dan een worstje kunt grillen. Vertrek is om 13.00 uur vanaf de camping, richting Hart en vanuit daar naar Haselbach waar we parkeren bij Gasthaus Almendiele. Vanaf daar loop je door het bos naar boven naar de waterval.
Zomervakantie 2011 (46)  Zomervakantie 2011 (45)  Zomervakantie 2011 (44)
Daar aangekomen gaan de meiden natuurlijk eerst beneden door het water naar de waterval. Daarna wordt het kampvuur gemaakt en kunnen we lekker een worstje grillen. Hoewel bij aankomst de lucht om ons heen aardig betrok, is het helemaal goed gegaan met het weer. Pas ’s avonds rond etenstijd een bui, daarna weer droog. Na het eten hebben de meiden nog meegedaan aan het voetbal.
Zomervakantie 2011 (49)  Zomervakantie 2011 (50)  Zomervakantie 2011 (51)

Dinsdag 26 juli 2011

 

Rustdag

Vandaag hebben onze activiteiten zich beperkt tot uitslapen, lezen, koffie drinken en boodschappen doen.
Het weer was goed, ongeveer 21 graden en wisselend bewolkt.
De meiden hebben het animatie team geholpen met levend Stratego en wij hebben lekker bij de caravan gezeten. Weinig spektakel dus.

Maandag 25 juli 2011

 

Hohenau Alm

Zomervakantie 2011 (18)Vandaag is het droog, wel bewolkt.  De wandeling die we willen doen, is niet heel hoog in de bergen, op 1860 m ongeveer, dus van die wolken hebben we niet zoveel last. Rond de middag vertrekken we met de auto naar Zillergrund. Zillergrund is één van de drie stuwmeren in het Zillertal. Vlak voor het centrum van Mayrhofen buig je af naar links en vervolgt de weg richting Brandberg/ Zillergrund.
Zomervakantie 2011 (19)  Zomervakantie 2011 (20)  Zomervakantie 2011 (26)
Druk op de borden lettend rijden we bijna de mautstelle voorbij. Aan het eind van de weg, bij Bärenbad, parkeren we de auto en wachten we op de bus die ons naar de stuwdam brengt. Ons doel voor vandaag is de Hohenau Alm, een uurtje lopen vanaf de stuwdam, het ‘klein Tibet’ van het Zillertal. Het leek ons een ideaal inlopertje, we zijn benieuwd! De weg voert langs het stuwmeer. Omhoog kijkend zien we de Plauener Hütte liggen. Een paar jaar geleden zijn we daar heen gewandeld. Nu ligt de hut geheel in de sneeuw! Toch zien we wel mensen lopen boven. Binnen het uur bereiken we de Hohenau Alm.
Zomervakantie 2011 (33)  Zomervakantie 2011 (31)  Zomervakantie 2011 (29)
Zomervakantie 2011 (30)  Zomervakantie 2011 (39)  Zomervakantie 2011 (35)
Het uitzicht is inderdaad prachtig. Er is een soort van hutje waar je kunt eten en drinken. We bestellen Hohenau Jausen. Een plaat met paprikaworst, spek, landjäger, bergkaas, lekkere schimmelkaas (vraag maar aan Anniek), appel, druiven, komkommer, tomaat en brood. Best wel lekker hoor, alleen toen we daar zaten werd het opeens zo verschrikkelijk koud! (het was ook al niet erg warm trouwens). Volgens de huttenwacht was het 3 graden. Tegen de tijd dat onze handjes er bijna afvroren zijn we maar weer teruggelopen. Eigenlijk moesten de dames nog plassen, maar na omdat die in een raar hokje buiten was en je in een gat moest plassen, leek het een betere optie om gewoon maar heel snel terug te lopen. Wordt je warm van bovendien. Al snel kwamen we meneer en mevrouw Steenbok tegen, die waren even voor ons aan vanaf de alm vetrokken.
Zomervakantie 2011 (25)  Zomervakantie 2011 (24)  Zomervakantie 2011 (23)
Gezamenlijk hebben we onze weg vervolgd terug naar de stuwdam. Heel gezellig, steeds als wij stopten, stopten zij ook, aten wat bloemen en gras en liepen dan vervolgens samen met ons weer verder. Gelukkig was de temperatuur tegen de tijd dat we bij de stuwdam waren weer wat opgelopen. Op de terugweg snel nog wat boodschappen gehaald in Fügen en toen terug naar de camping!

Zomervakantie 2011 (28)  Zomervakantie 2011 (40)
Zomervakantie 2011 (41)  Zomervakantie 2011 (42)

Zondag 24 juli 2011Zomervakantie 2011 (6)Koud

Het heeft bijna de hele nacht geregend, en het is errug koud. Halverwege de ochtend wordt het dan toch droog. We besluiten vanmiddag een klein wandelingetje naar de Schlitterer Wasserfall te maken. Eigenlijk heel dicht bij, maar nog nooit geweest. Onderweg kunnen we goed zien dat de bergtoppen om ons heen besneeuwd zijn vandaag.
Zomervakantie 2011 (10)  Zomervakantie 2011 (11)  Zomervakantie 2011 (14)
Waarschijnlijk ligt de sneeuwgrens zo rond de 1800 meter. Maar goed, zo hoog hoeven we niet vandaag. Het is vanuit het dorpje Schlitters maar een klein stukje omhoog door een bos naar de waterval. Wij dachten altijd dat het maar een klein watervalletje was (ok, we hebben ze dan ook wel eens groter gezien), maar zijn toch wel aangenaam verrast. Eigenlijk zijn het 3 watervallen, 2 kleinere en 1 grotere. En onder die grotere wordt je best wel nat.
Zomervakantie 2011 (17)  Zomervakantie 2011 (12)  Zomervakantie 2011 (15)

 

Zaterdag 23 juli 2011

 

Beetje bijkomen

Vandaag nog een beetje verder opgeruimd en de tent van de kinderen neergezet.  Het  is vandaag wel wat frisjes en af en toe valt er een klein beetje regen.Zomervakantie 2011  (5) Vanmiddag hebben we in Wörgl bij de Interspar wat boodschappen voor het eten gehaald. Vanavond is er lekker geskotteld: gebakken aardappelen in de schil, rode kool en een super-hamburger met ei, spek, kaas, champignons en ui. Mmmm, lekker!
Zomervakantie 2011  (3)  Zomervakantie 2011  (4)

Vrijdag 22 juli 2011

Onderweg

Na een roerig weekje wat betreft musical en afscheid van de basisschool, zijn we dan vrijdagochtend vroeg richting het Zillertal vertrokken. Gelukkig bleef het weer goed en konden we af en toe even lekker de auto uit. Rond Würzburg nam de drukte aardig toe en vanaf München was het filerijden. Ook na München werden tot Rosenheim, waar je of door rijdt naar Salzburg of richting Innsbruck gaat, files gemeld.  Dus wij hebben de toeristische route over de Achenpass gekozen, zeker geen snelle route maar wel erg mooi en je rijdt tenminste! Om 17.10 reden we de camping op. De caravan stond al helemaal goed, dus we waren zo geïnstalleerd. ’s Avonds natuurlijk lekker een hapje in het restaurant gegeten.

Zomervakantie 2011  (1)  Zomervakantie 2011  (2)