Zomervakantie 2009

Zondag 2 augustus 2009

Weer thuis.

Vandaag zijn we op tijd opgestaan en hebben we heerlijk ontbeten in het camping restaurant, verse bolletjes met kaas, brie, worst en diverse soorten zoet beleg. Uiteraard ontbrak het eitje niet, kopje thee erbij… helemaal goed. Rond half tien reden we en rond drie uur waren we thuis. We hebben een goede reis gehad en balen verschrikkelijk dat het weer voorbij is. Nu maar weer verheugen op onze volgende reis naar het Zillertal en misschien is dat wel eerder dan de zomervakantie.

WE KOMEN TERUG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zomervakantie 2009 (59)  zomervakantie 2009 (60)

Zaterdag 1 augustus 2009

De terugreis.

Wakker worden opstaan, ontbijten, opruimen, douchen  even iedereen gedag zeggen en dan gaan we weg. We rijden rond half tien weg, Cor, Magriet, Marjon en John achterlatend in het mooie Zillertal en dat vinden we verschrikkelijk jammer. De reis begint goed maar zodra we Oostenrijk hadden verlaten werden we overspoeld door filemeldingen maar gelukkig was daar Betsy die ons via allerlei weggetjes en alternatieve route’s uiteindelijk via Ulm weer richting Wurzburg bracht.  Onderweg zagen we plotseling een laag vliegend vliegtuigje die werd begeleid door een helikopter, dit zag er erg rasar uit en later hoorden we op de radio dat er een vliegtuig was neergestort?????? we weten niet of dit verband met elkaar had. We zijn toen nog lekker opgeschoten en uiteindelijk op camping Seefeld in Kirchheim beland. Hier hadden we al eens eerder geslapen zodoende wisten we dat dit wel goed was. Snel even de luifel opgezet en dan door naar restaurant de Gouden bogen om onze hongerige buiken te vullen met puur rundvlees met een beetje peper en zout. Eenmaal terug zijn de kinderen gaan douchen en na een bakkie thee lekker op bed gegaan. Carina en ik hebben nog maar een flesje Zweigelt open getrokken en hebben nog even genoten van onze laatste vakantie avond van deze vakantie. Plotseling waren er allemaal blauwe zwaailampen en vloog er politie met gillende banden over de camping, ook dit raadsel blijft onopgelost. Het werd rustig op de camping op het gezang van een erug slechte zanger die duitse slagers zong aan de ene kant van de camping en aan de andere kant klonken de klanken van Heino met het stadje Kufstein. Na tien uur hoorden we alleen nog wat jeugd voorbij komen.

zomervakantie 2009 (56)  zomervakantie 2009 (57) zomervakantie 2009 (58)

Vrijdag 31 juli 2009

Voordat we naar huis gaan.

Tja en dan is het vrijdag en moeten we toch echt gaan opruimen, ons plekje is vanaf morgen bezet dus we moeten ook wel weg. Er was voor vandaag regen voorspeld dus nadat we rustig koffie hadden gedronken zijn we dan toch maar begonnen met opruimen. Nu hadden we gehoopt dat de luifel ons een hoop werk zou besparen en gelukkig bleek dat ook zo te zijn. Al na anderhalf uur zaten we aan onze tweede pot koffie en was alles aan de kant. Omdat we toch nog tijde hadden zijn we nog maar even naar de supermarkt gegaan om een lading Mozart Knödel in te slaan voor thuis. We komen net van het camping restaurant waar we door onze vriend heerlijk in de watten zijn gelegd en we hebben nog één keer een enorme hausplatte naar binnen gewerkt(heeft toch geholpen dat ik boos was)Dit is dus voorlopig het laatste berichtje, morgen proberen we voor tien uur te rijden en dan zien we wel hoever we komen. WE WILLEN HIER NIET WEG!!!!!! Bah bah bah maar goed we komen wel weer terug.

 

Donderdag 30 juli 2009

Luieren.

Vandaag begon de dag met bewolking gevolgd door een zonnige maar winderige periode. We hebben lekker rustig aangedaan. Het is ons in het verleden slecht bevallen om de laatste dagen van de vakantie nog veel dingen te ondernemen. Dus rustig koffie drinken met een Mozart knödel, dit is een meelbal gevuld met nogat en chocola die je 6 minuten moet koken. Vervolgens hebben we  ons in de auto gesleept en de laatste inkopen gedaan, beetje wijn , beetje worst en Bergkäse zodat we straks  in Nederland zijn af en toe nog een beetje kunnen nagenieten van al het goede van Oostenrijk. Eenmaal terug op de camping hebben we ons vergrepen aan een Heisse liebe, dit is een enorme coup ijs met warme frambozen. Terwijl we heerlijk zaten te genieten van de coup ijs is het begonnen te regenen… maar wat kan het schelen zelfs als het regent is het hier mooi. Morgen nog een beetje opruimen en dan gaan we zaterdag in de loop van de ochtend rijden, en we zien wel waar we belanden.

Woensdag 29 juli 2009

Bootje varen op de Achensee

zomervakantie 2009 (10)Het is een stralend mooie dag zonder wolken en een temperatuur van 30 graden. Traditie getrouw moeten we nog even naar de Achensee om daar een  bootje te huren en met dit geweldige weer is dat echt geen straf. Eenmaal aangekomen hebben we de auto geparkeerd en zijn we direct naar de bootjes gelopen en tot onze verbazing hoefden we niet eens te wachten er lag al een bootje klaar (zouden ze ons verwacht hebben?????). Na een poosje te hebben rondgevaren zijn we uiteindelijk op een terras beland waar we een enorme coup ijs hebben besteld, de kinderen een bananasplit en wij een coup met verse aardbeien. Toen we deze op hadden zijn we nog even door Pertisau gelopen en zijn we uiteindelijk naar de Steinoil winkel gelopen waar we nog wat inkopen hebben gedaan. In Pertisau wordt uit de stenen een natuurlijke olie gewonnen die vervolgens verwerkt wordt in allerlei middeltjes om je lichaam te verzorgen. Aangezien onze voorraad aardig aan het slinken was hebben nog maar weer wat ingeslagen. Toen nog even boodschappen doen en eten maken op de geliefde skottelbraai, afwassen en dan zit ik hier ineens weer een verslagje te schrijven. Carina is met Magriet aan het hardlopen en de kinderen zijn zwemmen( het is tien over acht nu). Ik zit hier wat om me heen te kijken en zie eigenlijk alleen maar leuke dingen. Voor me zie ik een boerderijtje waar een aantal geiten met hun bel om rondlopen te grazen, rechts van me cirkelen een aantal grote roofvogels rond op zoek naar een prooi en links van me worden model zweefvliegtuigen de lucht ingetrokken door een mega modelvliegtuig en dat alles tegen een blauwe lucht die boven de bergen uitkomt waar we eergisteren bovenop hebben gestaan. Het Zillertal is als drugs je kunt er gewoon niet meer zonder en hoe we ook geprobeerd hebben, hoezeer we ons best ook hebben gedaan het niet te doen, hebben we het toch gedaan……… we hebben weer geboekt voor volgend jaar. Cor en Magriet ook en Marjon en John ook. Als ik achter me kijk zie ik overigens niets want daar staat de caravan. Het enige wat dan zo jammer is dat het meer dan een jaar duurt voordat we hier weer naartoe mogen, maar goed het is niet anders. We hebben nog een paar dagen en daar gaan we dan ook met volle teugen van genieten. Morgen…. en dat weet ik bijna zeker ga ik me tegoed doen aan een Heisse Liebe en misschien overmorgen ook wel, we gaan genieten dat is zeker. En als jullie willen weten wat een Heisse liebe is, zou ik niet gaan google’en.

Schöne grusse aus dem Zillertal.

zomervakantie 2009 (11)  zomervakantie 2009 (13)  zomervakantie 2009 (12)

Dindag 28 juli 2009

De dames gaan op pad.

Vanmorgen kwam John vragen of Carina en Magriet alstublieft met Marjon naar Innsbruck wou om kleren te kopen. Marjon had zich ingesteld op een vakantie in Kroatië en had dus alleen maar mooi weer spul mee. Nou daar hadden de dames wel oren na, ze laten ons mannen zonder enige schroom met een stel kinderen achter op de camping om zelf de beest uit te hangen in Innsbruck. Het laatste wat er werd geroepen was: zorgen jullie voor het eten en de boodschappen?? Uiteraard hebben de dames zich uitstekend vermaakt en wij ook, de kids lekker zwemmen en spelen en wij genieten van de rust. Uiteindelijk hebben we boodschappen gedaan en hebben we heerlijk voor de dames gekookt, ‘s avonds met zijn allen borrelen en de dag was weer voorbij.

Maandag 27 juli 2009

Een pittig stukje lopen van de Wiedersbergerhorn naar de Hamberg.

zomervakantie 2009 (66) zomervakantie 2009 (65) zomervakantie 2009 (67)
Vandaag is het een stralende dag met temperaturen boven de 30 graden en een strak blauwe lucht, een mooie dag voor een lange wandeling hoog in de bergen. We zijn eerst met de auto naar het Alpachtal gereden waar we de lift naar boven hebben genomen. Eenmaal boven begon de wandeling naar de Wiedersbergerhornhütte. Een wandeling waarin we redelijk moesten stijgen. Na een kleine drie kwartier kwam de hut in het zicht en hebben we daar nog even wat krachten opgedaan door wat te eten en te drinken. Vervolgens zijn we aan de wandeling begonnen. Als we op de camping zitten zien we de top van de Wiedersbergerhorn en een stuk verderop zien we de top van de Hamberg, deze staat als een soort trofee midden in het gebied waar wij zitten, tussen deze twee toppen loopt een bergkam waarover je van de ene naar de andere top kan lopen. Navraag op de camping en in de hut leert ons dat het ongeveer twee uur moet zijn en dan nog anderhalf uur naar beneden ( weten we uit ervaring) maar gek genoeg weet niemand dit met zekerheid te bevestigen, ook internet geeft geen uitsluitsel. Wel vond ik een verslag van een Engelsman die route anders heeft gelopen en via het plaatsje Uderns naar beden is gekomen en daar zes en half uur over heeft gedaan.
zomervakantie 2009 (70)  zomervakantie 2009 (68) zomervakantie 2009 (69)
Eenmaal begonnen aan de tocht over de kam vielen we van de oooh in de andere aaaah. We liepen op de kam met aan de linker kant op het Alpachtal en aan de rechterkant uitzicht op het door ons zo geliefde Zillertal. We konden de Hintertuxer gletsjer zien aan het einde van het Zillertal en de Achensee die buiten het dal ligt in het Rofan gebergte en dat alles onder een strak blauwe lucht. De wandeling begon makkelijk maar al snel werden we verrast door vele dalingen en stijgingen, dit hadden we nog nooit gedaan, we zijn wel omhoog gelopen en dan weer naar beneden maar nog nooit op deze manier (best vermoeiend). Maar het bleef mooi en afwisselend we zijn over liefelijke almen gelopen door ruige gebergten en lastige paadjes waar je nauwelijks met twee voeten naast elkaar kon staan en door bosrijk gebied met watervalletjes. Uiteindelijk hebben we na drie uur de Hamberg bereikt nu nog naar de top waar het kruis staat, We weten van een vorige wandeling hier dat dit nog een aardige klauterpartij met redelijke afgronden dus voorzichtigheid was geboden. Behoedzaam zijn we naar boven geklommen waar we half uurtje hebben zitten genieten van het uitzicht. Inmiddels waren we tot de conclusie gekomen dat terug lopen geen optie meer was omdat we de laatste lift niet meer konden halen. Dus John en Marjon gebeld of die ons van de Bacheler Alm wilden halen(we hadden dit ‘s morgens al overlegd), dat is nog anderhalf uur lopen vanaf het kruis op de Hamberg. Dan zul je zien dat ze de weg niet kunnen vinden en wij al lang en breed bij op de Bacheleralm zitten. Na flink wat heen en weer gebel hebben ze dan de weg naar boven gevonden en ons een flink stuk tegemoed gereden totdat…….. ze niet verder durfden te rijden en ik moet toegeven de weg ziet er niet uit, nou ja weg het is een veredeld grind pad maar wel berijdbaar (als je het weet) Aangezien wij hier al zes jaar komen en John en Marjon pas zes dagen hier zijn konden we dit wel begrijpen. Dus hebben we water gevraagd bij de boer en zijn we maar naar beneden gelopen. Na een kleine twee uur kwam dan eindelijk de auto van John in het zicht. Vervolgens zijn we naar de camping gereden waar ik met Cor in de auto ben gesprongen naar het Alpachtal waar onze auto nog stond. Uiteindelijk stond ik om acht uur op de camping met voedsel van restaurant de Gouden bogen en konden we terug kijken op een prachtige , enerverende vermoeiende dag.
zomervakantie 2009 (71)  zomervakantie 2009 (72)

 

Zondag 26 juli 2009

Swen’s verjaardag.

Vandaag was het de verjaardag van Swen, en het was een stralend mooie dag met heerlijk weer. We zijn begonnen met koffie en gebak en na lekker geluierd te hebben zijn we vertrokken richting rodelbaan. Carina had al haar moed verzameld en heeft besloten met Magriet ook een keer naar beneden te roetsjen dus we zijn benieuwd…….. Eenmaal aangekomen hebben we gelijk kaartjes gekocht en dus ook voor Carina en Magriet. Cor zou als eerste gaan met Swen en De dames zouden volgen. Cor was al snel weer beneden en we stonden met zijn allen paraad om foto’s en film van de dames te maken maar al wat er kwam geen dames…….. effe wachtuh…….. nog effe wachtuh…….. en ja hoor daar kwamen ze aan met een enorme stroom karretjes achter zich aan met boze blikken van schiet toch op. Toen de menigte ons vroeg of we ze kenden hebben we maar nee geantwoord. (wat een schaamte) Vervolgens zijn de kinderen en de mannen nog een aantal keren naar beneden geroetst op volle snelheid zonder te remmen. ‘S avonds hebben we afgesloten met een hausplatte wat ook weer een beleving op zich was.
zomervakantie 2009 (54)  zomervakantie 2009 (55)  zomervakantie 2009 (21)
We hadden keurig gereserveerd en nadat we een aantal figuren van onze tafel hadden hadden weggestuurd konden we gaan zitten, al snel kwam er iemand de bestelling opnemen en deze jongeman heb ik later op de avond uitgeroepen tot mijn vriend. Nadat wij om kwart voor zeven hadden besteld bleef het stil en werd het zeven uur, half acht, kwart voor acht en na aandringen van mijn mede tafelgenoten heb ik mij opgeofferd om te vragen waar het eten bleef ( de kinderen hadden inmiddels de tent al afgebroken dus konden ze ons niet vergeten zijn) Toen ik in mijn beste duits (en dat is echt niet slecht) had gevraagd of hij een inschatting kon maken wanneer het eten zou komen? kreeg ik als antwoord Ich kann doch nicht fliegen!! inclusief boze blik. Nadat ik in mijn beste duits  had uitgelegd dat ik dat ook niet had gevraagd of hij kon vliegen maar dat had gevraagd dat ik graag wilde eten, keek hij mij met een blik aan van die is gek en liep weg. Tja nu ben ik zo opgevoed dat je antwoord hoort te geven als je een behoorlijk  een vraag wordt gesteld. Dus ben ik maar achter mijn vriend aangelopen en hem verteld in overduidelijk duits , dat indien het eten er om acht uur niet was we wel naar restaurant de Gouden bogen zouden gaan (MC Donald). En warempel wat schets onze verbazing?? er wordt een salade gebracht, gevolgd door het eten van de kinderen en eindelijk onze hausplatte….. maar GEEN OPSCHEPLEPELS, nou weet ik dat ik eruit zie als een wilde baviaan maar GEEN OPSCHEPLEPELS!!!!!!!! toch maar even mijn vriend gevraagd of hij ze wil brengen en ja hoor na vijf minuten nadat we ons inmiddels al met de handen hadden bediend kwamen er opscheplepels aan. Nadat we gegeten hebben hebben we gevraagd om de rekening en die hadden we dan ook binnen een half uur ( mijn vriend was zijn telraam kwijt) En het eten???? dat was heerlijk zoals altijd en misschien, heel misschien gaan we mijn vriend nog een keer met een bezoekje vereren. Marjon en John zijn inmiddels ook weer gearriveerd dus het hele stel is compleet. De geplanden wandeling van twee dagen met een hutten overnachting gaat helaas niet door. Er was geen plek meer in de hut. We gaan ons nu richten op een tweetal andere wandelingen die we nog op ons lijstje hebben staan en gaan volgend jaar de huttentocht doen.

Zaterdag 25 juli 2009

Glück auf.
zomervakantie 2009 (86)  zomervakantie 2009 (85)

Vandaag begint de dag regenachtig, een mooie gelegenheid om de Silberberg werke in Schwaz te bezoeken. Dit was de grootste en belangrijkste zilvermijn van Europa. Eenmaal in Schwaz aangekomen moesten we kaartjes kopen, nu had Carina kortingsbonnen gekregen dus hebben we die snel overhandigd. Zonder geld te geven begint de dame achter de kassa ons geld terug te geven, we keken elkaar aan met een blik van: heb jij betaald? niet dus… niet verder vragen gewoon doorlopen. Na twintig minuten wachten vertrok trein 39 bijna twee kilometer de berg in. We moesten recht zitten in het open treintje met de gekregen helm en jas aan, handen en voeten binnen boord en absoluut geen foto’s maken. De tunnel waar we door moesten was erg smal, zo smal dat Ron af en toe zelfs met zijn schouders de muren raakte.
zomervakantie 2009 (84)  zomervakantie 2009 (83)  zomervakantie 2009 (82)
Eenmaal bij het eindstation van de trein begon de tocht door de immense mijngangen soms bukken, soms schuifelen en soms gewoon rechtop. Onderweg werd ons van alles verteld over de historie van de mijn en de rijkdom die de mijn met zich mee bracht. Natuurlijk was er niet alleen lof, zo bleek dat de gemiddelde mijnwerker 35 jaar werd en door de rest van de gemeenschap liever niet gezien, Aan het einde van de toer werd er een instorting van de mijn nagespeeld met veel lawaai vallende stenen en water wat naar beneden denderde, Larissa schrok zich een hoedje en moest er zelfs een beetje van huilen (hahahahahaha). Inmiddels hebben we contact met Marjon en John gehad en zoals al eerder gemeld: komen ze hier weer terug, dat het echter zo snel zou zijn hadden we niet gedacht. Ze zijn al onderweg en verwachet in de loop van morgen aan te komen. Tja het Zillertal………………… Oja en Glück auf is een oude mijnwerkers groet die veel geluk betekent.
zomervakantie 2009 (81)  zomervakantie 2009 (80)

Vrijdag 24 juli 2009

Een dagje niets doen.

Vandaag hebben we geluierd en zijn we aan het einde van de dag nog even aan het winkelen geweest in Mayrhoven, Als avond eten hebben we pannenkoeken gebakken.Het was vandaag de hele dag bewolkt maar wel warm en droog, nu om 21:00 uur komt het met bakken uit de hemel en onweert het behoorlijk. Marjon en John zijn richting Kroatië vertrokken vanmorgen.

Donderdag 23 juli 2009

Een paleis onder het ijs.

 

Voor vandaag werd een hele warme dag voorspeld met temperaturen tussen de 35 en 40 graden, een mooie gelegenheid om samen met Marjon en John naar het recent ontdekte Natureispallast op de Hintertux te gaan. Dit is een Gletsjerspalt 25 meter onder het ijs die 2 jaar geleden ontdekt is. Vervolgens hebben ze metingen gedaan en blijkt dat de gletsjer maar 2 meter per jaar verplaatst terwijl een normale verschuiving ongeveer 50 meter per dag is. Sinds mei dit jaar is de gletsjer spalt open voor publiek.
zomervakantie 2009 (29)  zomervakantie 2009 (30) zomervakantie 2009 (31)
Nadat we eerst even op de Hintertux hebben gewacht zijn we vervolgens richting de ijsgrot gegaan. Eerst moesten we een helm op en stijgijzers aan om vervolgens de tocht te beginnen. Eerst moesten we door een kleine opening om vervolgens via een ladder 10 meter af te dalen, nog dieper het ijs in. Vervolgens begon de wandeling van ongeveer een uur door een adembenemende omgeving,het leek wel een druipsteengrot maar dan van ijs, Allerlei vormen en ijspegels zijn we tegen gekomen. En dat alles bij een temperatuur van 0 graden terwijl het op de camping 38 graden was.
zomervakantie 2009 (23)  zomervakantie 2009 (24)
Soms door nauwe openingen en langs steile trappetjes moesten we ons een weg banen door de grot. Steeds met de koude druppels van het ijs op ons hoofd. Uiteindelijk zijn we via een ladder weer bovengekomen. Daarna zijn we nog even op het panoramadek geweest om daar wat mooie plaatjes te schieten. Vervolgens zijn we met de lift naar het tussenstation gegaan om daar even wat te eten en te drinken, uit ervaring weten we dat ze daar heerlijke dingen verkopen.  Kortom een geweldige dag.

zomervakantie 2009 (28)  zomervakantie 2009 (25)  zomervakantie 2009 (27)  zomervakantie 2009 (26)
´s avonds hebben we samen met Marjon en John bij onze caravan gegeten. Anniek had heerlijk gekookt. Morgen vertrekken Marjon en John naar Kroatië om daar hun vakantie voort te zetten. Wij denken dat ze hier wel terug komen want het Zillertal is als drugs….. erg verslavend.

Woensdag 22 juli 2009

Hoe lui kan een mens zijn?……….

…..Nou heel lui. We hebben de hele dag eigenlijk niet veel meer gedaan dan opstaan ontbijten, koffie drinken, lezen, ijs eten, slapen, drinken enzovoort. Het was vandaag een erg warme dag, eigenlijk een te warme dag. De temperatuur steeg al snel boven de 33 graden in de schaduw. De thermometer in de caravan gaf binnen een temperatuur aan van 35 graden en het voelertje buiten kwam in de zon met een waarde van 49 graden (alles boven nul). Uiteindelijk hebben we ons aan het einde van de middag in de auto gehesen en zijn we nog boodschappen gaan doen. De kinderen moesten alle twee nog een rugzak voor het wandelen en we moesten nog Hütten slaapzakken hebben voor de geplande huttentocht waarbij we in de bergen blijven slapen. Nadat we dit allemaal hadden aangeschaft hebben we inkopen gedaan voor het avondeten. Toen we uit de Spar kwamen was het net of het donker was geworden en al snel werden we verrast door een redelijke onweersbui gelukkig was deze weer snel over en kon pappa weer naar harte lust skottelen. Morgen staat er een tocht in een gletsjer gepland op de Hintertux.

Dinsdag 21 juli 2009

 Schlegeisspeicher.

Prachtig weer vandaag en een lekker temperatuurtje. We hebben eerst rustig aan gedaan vanmorgen. De dames hadden het er maar druk mee. Behalve onszelf mochten ze ook John en Marjon nog van ontbijt voorzien. Nadat de Kaisersemmeln genuttigd waren en we rustig aan een kopje koffie hebben gedronken zijn we ‘s middags met de hele club Marjon, John, Cor en Magriet en de kids en wij met ons gezinnetje naar de Schlegeisspeiger gegaan.
zomervakantie 2009 (48)  zomervakantie 2009 (22)
Daar zijn we door John  in de Dominikushutte getrakteerd op lekkernijen in de vorm van Apfelstrudel met vanille saus, broodjes met worst en spek met eieren op toast, kopje koffie erbij en heerlijk genieten van het uitzicht. De Schlegeisspeicher is volgens ons één van de mooiste plekjes van het Zillertal. Nadat deze heerlijkheden achter onze kiezen waren verdwenen hebben we rondgelopen. We zijn over de hele dam gelopen en dan zie je ineens weer hele andere dingen, we konden er onder andere de loopbrug bij de Olpererhütte en en de Olpererhütte zelf zien. Vervolgens zijn  we terug gereden naar Fügen en hebben daar inkopen gedaan voor de BBQ die we hadden gepland. We hebben heerlijk gebarbequed met onder andere spareribs en heerlijk gemarineerd vlees. Uiteraard ontbrak de fameuze kruidenboter van Marjon niet.
zomervakantie 2009 (51)  zomervakantie 2009 (19)  zomervakantie 2009 (18)

Maandag 20 juli 2009

Nog meer volk op de camping!

Vanmorgen weer prachtig weer, volop zon. De kinderen vertrekken op tijd naar de animatie. Vandaag maken ze muziekinstrumenten. Deze hele week maken ze spulletjes die zaterdag op een marktje worden verkocht. De opbrengst is voor ….ijs! Inmiddels contact via de sms met John en Marjon, die verwachten we rond 11.30 uur. En rond die tijd zijn ze er inderdaad. De caravan staat al snel op zijn plek en dan lekker aan de koffie. Marjon en John hebben inmiddels besloten om tot vrijdag te blijven. Tja wie eens in het Zillertal is geweest………. De rest van de dag doet niemand nog veel, behalve de kinderen dan. Morgen maken we een uitstapje naar Schlegeis, het stuwmeer achter in het dal. Onderstaande foto’s geven het contrast met gisteren en eergisteren wel goed weer.
zomervakantie 2009 (8)  zomervakantie 2009 (7)  zomervakantie 2009 (9)

Zondag 29 juli 2009

Na regen komt……..

Gisteravond rond 10 uur nadat we Magriet uit bed hadden geplukt, hebben we nog even een wijntje gedronken bij hun in de caravan. Toen we vervolgens rond 12 uur onze eigen caravan weer opzochten bleek het inmiddels droog te zijn en dat biedt perspectief voor de volgende dag, vandaag dus. Toen we vanmorgen wakker werden piepte de zon al een klein beetje door de gordijnen en dan worden we nieuwsgierig, hoe ziet de wereld eruit? We wisten immers al dat er sneeuw was gevallen. Dus snel kijken en dan word je verrast door het volgende schouwspel.
zomervakantie 2009 (75)  zomervakantie 2009 (73)  zomervakantie 2009 (74)
Een erg mooi gezicht. Na uitgebreid koffie te hebben gedronken besloten we de sneeuw op te zoeken, dus de hoogte in. De eerste gedachte was de Schlegeisspeicher omdat we weten dat het daar erg mooi is. Maar onderweg hebben we besloten de Zillertaler Hohenstrasse op te gaan. Dit is een tolweg die alleen in de zomer geopend is en rechts boven door het Zillertal loopt, meestal net breed genoeg voor één auto. We zijn in het plaatsje Hippach de tolweg opgegaan.
zomervakantie 2009 (76)  zomervakantie 2009 (79)  zomervakantie 2009 (77)
zomervakantie 2009 (78)Het hoogste punt van de Zillertaler Hohenstrasse ligt op 2000 m, Melchenboden. Hier was gisteren 40 cm sneeuw gevallen, vingen we op.
Er lag inderdaad genoeg om nog een beetje doorheen te banjeren! Vervolgens zijn we doorgereden naar de Hirschalm.
De sneeuw was hier grotendeels weer weggesmolten, maar we wisten hier nog een leuk hutje om even iets te eten en te drinken. Nadat we ons tegoed te hebben gedaan aan Apfelstrudel speciaal (met vanillesaus, ijs en slagroom)   , Hüttentoast (varkens en kalkoenvlees, salade en een lekker sausje) en Kaiserschmarren (soort roergebakken pannenkoek), hebben we onze tocht weer vervolgd. Bij de Kaltenbacher Skihütte hebben we nog een stop gemaakt.
Hier waren allemaal liever Murmeltiere (bergmarmotten) te zien. Deze zijn natuurlijk uitgebreid bekeken, gefotografeerd en gevoederd. Net onze cavia’s, maar dan heel groot! Bij het plaatsje Ried hebben we de Zillertaler Hohenstrasse weer verlaten. Terug op de camping hebben de kinderen nog lekker kunnen zwemmen. We hebben inmiddels begrepen dat Marjon en John onderweg zijn en net als wij in Greding overnachten. Die zien we morgen.
zomervakantie 2009 (45)  zomervakantie 2009 (46)zomervakantie 2009 (44)

 zomervakantie 2009 (47)

Zaterdag 18 juli 2009

Verplichte rustdag.

De regen heeft zich vandaag voortgezet en het regent nu om half twee nog steeds. Boven de 1500 meter sneeuwt het en tegenover de camping ligt er weer sneeuw op de bergen. Gistermiddag was het 33 graden en nu 7 en hebben we kachel lekker aan. We hebben ons nog nooit uit het lood laten slaan door het weer en dus ook nu niet. We lezen wat en Ron voegt de foto’s aan de website toe, lekker kopje koffie erbij dus wie doet ons wat. Vanmiddag hebben we boodschappen gedaan voor twee dagen we hebben ondanks de regen gewoon boodschappen gedaan om te skottelen dus Ron mag zich warmen buiten bij de skottel met een glassie Obstler. Voor zondag hebben we de beroemde 4 seizoenen groente, aardappeltjes en een heerlijk stukje gemarineerd vlees voor op de BBQ. Op de radio hebben gehoord dat er plaatsen zijn waar 120 mm regen is gevallen en dat er meer dan 10.000 blikseminslagen zijn geweest in sommige gebieden is zelfs de noodtoestand afgekondigd (Graz). Het is nu half acht en het regent (sneeuwt) nog steeds hardop. De kids staan onder de douche en wij hebben de kachel aan. Straks een potje Stratego en een warme kop thee, wie doet ons wat? De voorspellingen zijn meer dan goed, men verwacht de hele week 25 graden of meer dus dat spreekt ons wel aan, dan kunnen we weer lekker aan de wandel. Morgen gaan we informeren wat we zoal nodig zijn voor een hutten tocht (slaapzak e.d) en misschien gaan we een tocht maken van twee dagen, te beginnen bij de Greize Hütte om vervolgens daar te blijven slapen en een dag later door te lopen naar de Kasseler Hütte en weer terug. Dit lijkt ons geweldig. De kinderen vermaken zich ondanks het weer prima, ze lezen of spelen met de Nintendo.
zomervakantie 2009 (5)  zomervakantie 2009 (4)

Vrijdag 17 juli 2009

Uitrusten.

Vandaag hebben we een rustdag na de lange wandeling van gister. Cor en Magriet komen in de loop van de dag (met onze nieuwe laptop). We moeten nog even voor die tijd boodschappen doen en een welkoms pakketje voor onze vrienden samen stellen, dus snel naar het dorpje Schlitters om inkopen te doen. Op het kaartje stond welkom Grietje und Wilhelm. Het is een bloedhete dag met in de middag een enorme onweersbui. ‘S avonds gaan we lekker eten in het restaurant ( waar ze onze reservering weer niet hadden begrepen) waar we ons wederom tegoed doen aan de hausplatte. Halverwege de maaltijd moeten we naar binnen omdat het begint te sputteren dus zetten we de maaltijd daar voort met echte live muziek van de Zillertaler Nachtschwärmer best gezellig en we besluiten dan ook om nog maar een borrel te bestellen en vrolijk mee te doen met deze plaatselijke beroemdheden. ‘S avonds maken we ons klaar voor een regenbui van pak em beet een uurtje of 16 a 17. Kunnen we lekker de site even bijwerken.
zomervakantie 2009 (16)  zomervakantie 2009 (17)  zomervakantie 2009 (37)

Donderdag 16 juli 2009

Furstschaglhaus.

zomervakantie 2009 (53)Vandaag voelt iedereen zich weer redelijk fit, het is prachtig weer, dus we gaan wandelen. zomervakantie 2009 (40)
Ons doel voor vandaag is het Furstschaglhaus. Vijf jaar geleden wilden we deze tocht ook al eens maken, maar toen we destijds na 2 uur ploeteren voor een berg stonden met een bordje ervoor dat we nog 1 uur en een kwartier naar boven moesten klimmen, hielden we het maar voor gezien. Het leek ons toen niks voor de kinderen.
Maar vandaag gaat het dan toch gebeuren. We rijden met de auto via Mayrhofen, Ginzling naar Breitlahner en gaan via de tolweg naar Schlegeis Stausee. We parkeren de auto achter bij Zammsgatterl en beginnen daar de wandeling. Je loopt eerst ruim een uur langs het stuwmeer, waarbij je verschillende kleine watervalletje passeert. Aan het einde steek je via een soort stenen brug allemaal snelstromende beekjes over en loop je bij het meer weg.
En dan sta je plotseling weer voor die berg van waaruit het nog een uur en een kwartier naar boven is. Vanaf een hoogte van 1814 m moeten we nu naar 2295 meter stijgen over een stenen pad. Dat valt niet mee! We zijn best moe als we boven komen, maar wat een geweldig uitzicht!! Links en rechts kijk je uit op allemaal Gletschers (in het Zillertal heet dat een Kees).
Na iets lekkers te hebben gegeten en gedronken en de nodige foto’s te hebben gemaakt is het helaas weer tijd om terug te gaan. Na 2 uur en een kwartier staan we met zere benen en brandende voeten weer bij de auto, een supertocht!

 

zomervakantie 2009 (33)  zomervakantie 2009 (32)
zomervakantie 2009 (42)  zomervakantie 2009 (6)
zomervakantie 2009 (62)  zomervakantie 2009 (52)

Woensdag 15 juli 2009

Nog meer uitrusten.

Vandaag weer een rustige dag. Ron was niet lekker en dus hebben we besloten niet te gek te doen. Het is weer een warme bedrukte dag met in het begin van de middag veel regen, maar later weer veel zon. ‘s middags zijn we gaan winkelen in Innsbruck waar de dames kleding winkel in en uit zijn gegaan. Pappa mocht toen nog een half uurtje bij de Media Markt kijken. Aan het einde van de dag hebben we simpel maar lekker gegeten.

Dinsdag 14 juli 2009

Uitrusten.

Na een wandeldag volgt altijd een welverdiende rustdag! We doen dus helemaal niks, nou ja niks, we hebben nog wel een plekje voor Marjon en John geregeld, die op de heenreis 2 nachtjes bij ons aankomen. Het is vandaag een erg warme dag, vanmorgen eerst wat bewolkt, daarna zonnig en warm met een stevig briesje. Uiteraard hebben we weer heerlijk geskotteld.

Maandag 13 juli 2009

zomervakantie 2009 (43)Tuxer Joch Haus.

Vandaag is het half bewolkt, maar een aangename temperatuur. Larissa is goed opgeknapt, dus we gaan de bergen in. We beginnen eenvoudig, om er even weer in te komen. We rijden met de auto naar Hintertux, achter in het dal. Daar nemen we de kabelbaan naar de Sommerbergalm op 2100 m. Ons doel voor vandaag is het Tuxer Joch Haus op 2310 m. Als boven blijkt dat het goed gaat met Larissa willen we graag via het Weitental, langs de waterval terug naar Hintertux (1499 m) lopen. Het blijkt nog een stevige klim te zijn naar het Tuxer Joch Haus, de hoogtemeters moeten in een vrij korte afstand afgelegd worden. Boven bij de hut hebben we een prachtig uitzicht op de Gletscher, waar we vorig jaar en tocht met een gids overheen hebben gemaakt en de Gefrorene Wand. Larissa is heel moe en benauwd, dus we besluiten dezelfde weg terug te nemen en met de lift weer naar beneden te gaan. Terug in het dal blijkt dat de temperatuur zeker 10 graden hoger ligt dan de temperatuur waar wij de hele dag in gelopen hebben. Op de camping is het 29 graden, even omschakelen dus!

zomervakantie 2009 (63)  zomervakantie 2009 (50)  zomervakantie 2009 (61)

Zondag 12 juli 2009

Bijna beter.

Hoewel Larissa vannacht last van koorts (en koortsdromen) heeft gehad, knapt ze vandaag toch wel lekker op. De keel doet nog zeer maar verder is ze heel monter. ‘s Middags gaan we even in Pertisau aan de Achensee kijken. Even lekker door het dorpje slenteren. Ook op zondag is hier altijd genoeg vertier. Het is ook altijd leuk even bij het water te zitten, maar vandaag is dat toch wat frisjes. We gaan terug naar de camping om in het restaurant te genieten van een heeeerlijke Hausplatte!
zomervakantie 2009 (20)  zomervakantie 2009 (38)  zomervakantie 2009 (36)

Zaterdag 11 juli 2009

Ziek meisje.

Ook vandaag wordt er nog niet gewandeld, Larissa is niet fit, hoofdpijn, keelpijn en wat koortsig. We blijven lekker bij de caravan vandaag, en doen (alweer) rustig aan. Het weer wisselt sterk vandaag, dan weer zonnig en warm, dan weer bewolkt en een stuk frisser, zo nu en dan een heel klein beetje regen.

 Vrijdag 10 juli 2009

Innsbruck.

Het was de bedoeling om vandaag te gaan wandelen, maar helaas gooit het weer roet in het eten. Een alternatief is al snel bedacht, we willen naar de Altstad van Innsbruck. Was het op de camping nog koud en regenachtig, in Innsbruck klaart het weer al heel snel op en kan de jas weer uit. Leuk om weer eens door het oude stadscentrum te lopen, met de kleine steegjes en het mooie ‘gouden dakje’.

zomervakantie 2009 (35)  zomervakantie 2009 (39)  zomervakantie 2009 (34)

Donderdag 9 juli 2009

Luie vakantiedag.

Vandaag slapen we eerst eens een beetje uit en gaan daarna boodschappen doen voor het avondeten. De kinderen vermaken zich ook vandaag weer prima in het zwembad. Aan het eind van de middag gaan we naar de rodelbaan, de Arenacoaster in Zell am Ziller (www.zillertalarena.com). In totaal 1140 m naar beneden. Voor de kinderen en pappa natuurlijk een feestje. Anniek alleen in een kar en Larissa met pappa. Allemaal ‘geflitst’ met resp. een snelheid van 49,1 en 44 km per uur. De foto’s zijn mee als bewijs!! ‘s Avonds is het bekende worstje braden op de camping. Een beetje lage opkomst, er zijn nog niet veel kinderen op de camping, maar wel heel gezellig.

zomervakantie 2009 (14)  zomervakantie 2009 (15)

Woensdag 8 juli 2009

De tweede dag in het Zillertal.

De tweede dag in het Zillertal bestond voornamelijk uit nietsdoen. We hebben een beetje opgeruimd want het was wel een zootje geworden na die enorme plensbuien van gisteravond. De luifel met de rainblokkers voldoen goed. Alles blijft mooi droog. Vandaag was het mooi weer met af en toe een niet noemenswaardig buitje. We hebben heerlijk zitten lezen en we hebben genoten van het mooie weer. Aan het einde van de middag zijn we boodschappen gaan doen voor het avond eten en we zijn naar de apotheek geweest om spul tegen hooikoorts te kopen. Uiteindelijk zijn we bij de Spar in Fügen beland waar we inkopen hebben gedaan voor het avondeten. We hebben heerlijk gegeten, maar dat kan ook niet anders als pappa kookt. Morgen gaan we iets doen maar we weten nog niet wat.
zomervakantie 2009 (3)  zomervakantie 2009 (2)

Dinsdag 7 juli 2009

De eerste echte vakantie dag.

zomervakantie 2009 (49)Nadat we gisteravond lekker buiten een wijntje hebben we gedronken zijn we op tijd naar bed gegaan. Vanmorgen was het lekker rustig wakker worden op de camping. De kinderen hebben lekkere broodjes gehaald en een pak echte Oostenrijkste melk.
Dit smaakte goed. Vervolgens hebben we de hele dag eigenlijk niets gedaan. Gewoon lekker lui zitten lezen en de kinderen hebben gezwommen en gespeeld in de speeltuin op de camping.
Rond half vier zijn we naar de Interspar in Schwaz gegaan om inkopen te doen voor het avondeten en allerlei andere lekkere dingen zoals Zillertaler Käse, Bergwurst en uiteraard een paar heerlijke flessen Zweigelt. aan het einde van de dag is het beginnen te regenen en inmiddels is het gestopt met hard regenen (het regent nu extreem hard) gelukkig hebben we onze rainblokker.
We gaan zo lekker thee drinken met de kinderen en een spelletje doen. en morgen?…………. we zullen wel zien.

 

Maandag 6 juli 2009

Aankomst opde camping.

zomervakantie 2009 (1)Vanmorgen om 09.00 uur, in de regen, uit Greding vertrokken. De regen werd al meer, en het verkeer was veel drukker dan gisteren. Door een ongeluk in de Brettfall tunnel het laatste stukje nog om moeten rijden. Al met al kwamen we toch nog om 12.15 uur aan op de camping. Het miezerde nog een klein beetje, maar het werd toch al snel droog.
De kinderen wisten niet hoe snel ze het zwembad in moesten duiken! De luifel hing al snel voor de caravan en de spullen lagen vlot op de juiste plaats. Om half 2 zaten we aan de eerste pot koffie. De zon kwam er nog een beetje bij en het werd al snel warm.
Vanavond nog maar even gemakkelijk in het restaurant gegeten.
De kinderen zijn al druk in de weer bij de animatie, minidisco, beachvolleybal. De camping is nog lang niet vol, en het 65+ gehalte is nog wat aan de hoge kant (sorry pap en mam). Lekker om hier weer te zijn!

 

 

 

Maandag 5 juli 2009

1e reisdag.

Vanmorgen rond 08.00 uur vertrokken uit Sauwerd. Schitterend weer, en al snel erg warm. De reis ging heel erg voorspoedig. Voor 16.00 uur waren we al bij ons voorgenomen eindoel van die dag, Geiselwind, even onder Würzburg. Het was nog vroeg en erg warm, dus we besloten nog een uurtje door te rijden. Uiteindelijk zijn we in Greding, even onder Nürnberg gestopt voor de overnachting. Traditioneel ‘s avonds een hapje bij de MacDonalds natuurlijk. Dit keer op loopafstand van de camping, nou ja camping. Drie etages van elk drie rijen caravans, 3 toiletten en 1 douche (per geslacht), maar….nooit hoeven wachten! Bovendien erg goedkoop! Morgen hoeven we niet heel vroeg weg, we zitten zo’n 250 km van ons einddoel, Camping Hell in het Zillertal, af.
zomervakantie 2009 (64)  zomervakantie 2009 (41)

BEGIN