Swarovski Kristallen wereld

Swarovski  (1)Swarovski Kristallwelten

De Swarovski Kristallwelten zijn geopend in 1995 ter gelegenheid van de 100ste verjaardag. Tot op heden hebben meer dan 11 miljoen mensen van over de hele werled deze populaire toeristische attractie in Tirol bezocht.

Swarovski werd opgericht in 1895 door Daniel Swarovski in Wattens, Tirol, en vandaag is’s werelds toonaangevende fabrikant van precisie-cut kristal. Tot op heden is Swarovski al meer dan 110 jaar een familie bedrijf, dat nu wordt geleid door de vierde en vijfde generatie van de nakomelingen van Daniel Swarovski.
De multimedia kunstenaar André Heller ontwierp voor de Swarovski Kristallwelten 14 ondergrondse kamers van verwondering, de veelzijdige artistieke interpretatie van de zaak zijn gewijd aan kristal. Het resultaat is een Kosmos van de ontdekkingen. Het is een plek die je nog nooit twee keer op dezelfde manier meegemaakt.
Swarovski  (2)  Swarovski  (3)  Swarovski  (5)
De RiesenSpielPlan heeft een gevarieerd evenementen en activiteiten aanbod gedurende het hele jaar.
In een kamer verenigt als een bruisend winkels landschap vind je alle producten van Swarovski. En ook boven de grond, strekt zich een groot park vol verrassingen uit rond het hoofd van de reus . Een unieke attractie in Tirol ligt.
(bron: http://kristallwelten.swarovski.com )

Ons verhaal

Kristallenwereld in Wattens is opgericht na het 100-jarig bestaan van de firma Swarovski in 1995. Kristallenwereld bestaat uit een park met een alpentuin, speeltuin en doolhof. In het midden staat het hoofd van de Reus. Hieronder bevindt zich de kristallenwereld, een tentoonstelling bestaande uit 13 zalen ingericht met kristallen kunstwerken van beroemde kunstenaars. Eén van de zalen is ingericht met de persoonlijke spullen van de reus, zoals zijn handschoenen (met heeeeel veel kristalletjes natuurlijk), wandelstok, accordeon enz., de absolute favoriet van de kinderen. Ook bevindt zich hier het grootste geslepen kristal ter wereld. Ook is er een enorme wand met 12 ton kristallen. Aan het eind van de tentoonstelling is een enorme winkel met Swarovski producten. We zijn hier inmiddels 3 keer geweest, maar het blijft leuk.

Een leuk uitstapje voor een dagdeel.
Swarovski  (8)  Swarovski  (7)  Swarovski  (6)