Schleggeisspeicher

Schlegeisspeicher

Wanneer je Mayrhofen verlaat en richting Finkenberg rijdt, zie je de borden naar Ginzling en het Stuwmeer al verschijnen. Wanneer je naar Ginzling afslaat, wacht een 3 km lange tunnel die u bij de Schlegeis Alpenstrasse brengt. Een alternatief is om hier rechts af te slaan en over de inmiddels opnieuw opgebouwde weg lags de rivier te rijden.
Je rijdt hier onder overhangende rotsen door en je kunt genieten van de mooi natuur. Wij nemen deze route altijd als de tunnen gesloten is. De tunnel is één richtings verkeer en is soms wel een kwartier dicht.
uitstapje schlegeis (9)  uitstapje schlegeis (8)  uitstapje schlegeis (7)
De Alpenstrasse (tegen betaling) is alleen in de zomermaanden geopend en is 13,3 km lang. De weg kronkelt door een schitterende omgeving. Na een flinke hoeveelheid haarspeldbochten en een enkele tunnel kom je aan bij het op 1800m hoog gelegen stuwmeer. Vanaf het stuwmeer zijn er vele wandelingen voor beginners en gevorderden (gletsjertouren) mogelijk. Wij hebben inmiddels alle hutten aan de Sclegeisspeicher inmiddels bezocht.
uitstapje schlegeis (5)  uitstapje schlegeis (4)  uitstapje schlegeis (3)
Dit is ongetwijfeld één van de mooiste plekjes waar we zijn geweest. De diep groene kleur, het uitzicht op de gletscher maakt dit een prachtplek.

Altijd als we in het Zillertal zijn moeten we hier even langs. Als je niet wilt wandelen kun je hier ook gewoon genieten van de natuur. Dit kun je onder andere doen vanaf het terras van de Domenikushütte. Je kunt hier heerlijk in de zon zitten en genieten van de authentieke Oostenrijkse keuken. De waard en zijn vrouw zijn uiterst gastvrij.
uitstapje schlegeis (2)  uitstapje schlegeis (1)  uitstapje schlegeis (6)
Als je wel wilt wandelen kun je alle kanten op. Wij zijn naar de Olpererhütte (via het Friessenberghaus) geweest met een prachtig uitzicht op het meer. We zijn naar het Pfisterjochhaus geweest in Italie en we hebben het Furtschlagelhaus bezocht met een geweldig uitzicht. Het zijn allemaal wandelingen die ook met kinderen goed te doen zijn.