Salzburg stadsbezoek

Salzburg stad
uitstapje salzburg stad (3)

Salzburg is een stad in Oostenrijk en is de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat. De gemeente, die ook het statuut van district heeft, telt bijna 150.000 inwoners en is daarmee de vierde van het land. De stad ligt aan de Salzach in de streek Flachgau nabij de grens met Duitsland. Salzburg is beroemd als de geboortestad van Mozart en organiseert ‘s zomers de Salzburger Festspiele.
uitstapje salzburg stad (8) uitstapje salzburg stad (7) uitstapje salzburg stad (5)

De veelbezochte binnenstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ze wordt gedomineerd door barokgebouwen, waaronder de dom, en door de vesting Hohensalzburg, een middeleeuwse burcht op een heuvel 120 m boven de stad. Salzburg is sinds het einde van de achtste eeuw de hoofdplaats van een aartsbisdom, waarvan de invloed zich tot ver in Beieren en Oostenrijk uitstrekte.

(bron: Wikipedia)

Ons verhaal

Vanuit het Zillertal is het ongeveer anderhalf uur rijden.
We zijn twee keer in Salzburg geweest. Eén keer om het slot te bezoeken en één keer om de stad te bezichtigen.

Als je Salzburg binnenkomt rijdt je door een rots. In de rots zijn parkeer garage’s waaarin je kunt parkeren
Salzburg is een mooie historische stad met veel oude gebouwen waaronder het geboortehuis van Mozart. We hebben de Dom en de vele steegjes bekeken en het is echt een mooie stad. Je kunt in de stad een stuk omhoog lopen, van daaruit heb je een geweldig uitzicht over de stad

Mozart kom je overal tegen in de stad, er zijn zelfs winkels waar ze alleen maar Mozart chocola verkopen.
uitstapje salzburg stad (6)  uitstapje salzburg stad (1)  uitstapje salzburg stad (2)