Rattenberg

Rattenberg in Tirol

`Rattenberg (8)Met ongeveer 400 inwoners is Rattenberg de kleinste stad van Oostenrijk. `Rattenberg (3)De middeleeuwse voetgangerszone wordt gedomineerd door het unieke handwerk dat de talrijke glasbedrijven laten zien.
Het “Augustiner Museum” is met zijn waardevolle tentoonstellingen een van de belangrijkste musea van Tirol.
Met de jaarlijkse Schlossbergspelen en de authentieke Rattenberger Advent is het stadje terecht het cultuurcentrum van de regio.

(bron: www.alpbachtal.at )

 

 

 

 

Ons verhaal

Rattenberg is een historisch stadje in Tirol. Het ligt niet ver van het Zillertal en is goed te bereiken.
We zijn zelf al diverse keren in Rattenberg geweest, het is namelijk een leuk uitstapje voor een dag dat het weer wat slechter is.
Rattenberg staat bekend om zijn ambachtelijke glas blazerijen. We hebben al diverse keren staan kijken bij één van de glasblazerijen die het stadje rijk is. Zo zagen we eens een glasblazer die iedere keer nadat hij weer even geblazen had een slok bier nam.( mooi beroep)

`Rattenberg (7)  `Rattenberg (6)  `Rattenberg (5)
De vele glas winkeltjes laten hun waar uitgebreid zien en het is in de vele winkeltjes dan ook erg druk.
In Rattenberg zijn ook huizen en een winkel die in de rotsen zijn gebouwd. Het is erg grappig hier eens in te gaan, je loopt gewoon in een rots.
Rattenberg heeft ook een ruïne die iets hoger gelegen op de berg ligt. Van hieraf heb je een mooi uitzicht over Rattenberg, de rivier de Inn en de Inntal autobahn.

Je kunt hier prima een midddag rondbrengen maar veel meer tijd ben je niet nodig. Het is niet zo groot.

 `Rattenberg (2) `Rattenberg (4)