Hexenwasser en Hohe Salve

uitstapje hohe salve (4)Hexenwasser en Hohe Salve

De Hohe Salve is een Oostenrijkse berg gelegen tussen Kufstein, Wörgl en Kitzbühel in de deelstaat Tirol, die bekend is als uitzichtspunt. Vanaf de top heeft men uitzicht op de Hohe
Tauern, de Zillertaler Alpen en het Kaisergebergte. Op de flanken zijn in de winter skipistes, in de zomer is het een startplaats voor parapenten.

Als bijnaam wordt de berg wel de Rigi van Tirol genoemd.

(bron:Wikipedia)

Ons verhaal

uitstapje hohe salve (5)Het is prachtig weer vandaag en erg warm. Rond de middag vertrekken we naar Hexenwasser in Söll.
Hexenwasser is een watercircuitje van watervalletjes en sluisjes waar de kinderen door heen kunnen. Ideaal met dit weer.
In Söll nemen we de kabelbaan richting Hohe Salve. Op het tussenstation is Hexenwasser gelegen. De kinderen vermaken zich hier geruime tijd uitstekend natuurlijk.
Gewapend met waterschoentjes trotseren ze het ijskoude water. Dikke pret!
Op het tussenstation liggen aan de kant van Hexenwasser diverse restaurantjes waar je wat kunt eten en drinken.
Na een tijdje hebben we het wel gezien en gaan we met de 2e kabelbaan naar de top van de Hohe Salve (1829 m).
Van hieruit heb je mooi zicht op de Wilde Kaiser, de Gross Glockner, Hohe Tauern enz. Op de top bevindt zich ook nog een klein kerkje, hierin bevinden zich gedenktekens voor bergbeklimmers die om het leven zijn gekomen.
Het uitzicht is hier adem benemend mooi, je kijkt vanaf één punt drie dalen in. Om je heen zijn mensen met parachutes aan het ontvouwen om straks de berg af te gaan en te zweven boven de dalen. Her en der komt zie je een hangglider in de lucht, er is zelfs één die ons aan het schrikken maakt door laag over te vliegen en wilde kreten uit slaan.
Na boven iets gegeten en gedronken te hebben, vertrekken we weer naar beneden. Boodschappen doen en dan lekker bbq-en!

uitstapje hohe salve (2)  uitstapje hohe salve (1)  uitstapje hohe salve (3)