Bauernhoff Kramsach

Museum Bauernhoff Kramsach


In de schilderachtige omgeving van Kramsacher merengebied in het Tiroler Inntal sinds 1974 vinden we het bestaande open lucht museum ” Bauernhoff Kramsach”.uitstapje kramsach bauernhoff (2)
Een totaal van 14 boerderijen uit verschillende delen van Tirol,  2 kapellen, een molen, een zagerij, een smid en een dorsvloer en alle andere huizen zijn met grote zorg naar het boerderij museum Kramsach verhuisd en waarheids getrouw herbouwd.
De kleurrijke aangelegde cottage tuinen en de loslopende dieren creëren de gewenste sfeer van een boerendorp van weleer.
Het doel van het museum is om bezoekers naar de landelijke cultuur, de levensomstandigheden, de economische situatie en het agrarische verleden niet verloren te laten gaan.
Je kunt het museume bezoeken van Palmzondag tot het einde van oktober. Het museum is geopend  van 09:00 tot 18:00 uur.
Naast het museum zijn tal van evenementen, zoals kantklossen, vilten, aardewerk maken.

(bron: www.tirol-infos.at)

Ons verhaal

We zijn we naar het Bauernhofmuseum in Kramsach geweest, een verzameling oude boerderijen uit Tirol. Erg leuk om te zien allemaal. Vooral de kinderen vermaakten zich prima en renden van boerderij naar boerderij om daar alle kamertjes en stallen te bekijken. Er stond verder ook nog een oud schooltje en een kapelletje.
Het is erg leuk om hier rond te lopen en te kijken naar een stukje geschiedenis. Het museum is mooi opgebouwd en in een middag kun je alles ruim zien.

Je kunt je een goede voorstelling maken van de oude manier van leven en werken van de Oostenrijkse boeren.

Het is zeker de moeite dit museum te bezoeken, ook met kinderen. Onze kinderen hebben zich prima vermaakt.
Als je het museum uitloopt is er een souvenier winkeltje waar je je allerlei traditionele zaken kunt kopen. Wij zijn er met een Oostenrijks kookboekje met traditionele recepten weg gekomen.
uitstapje kramsach bauernhoff (4)  uitstapje kramsach bauernhoff (3)  uitstapje kramsach bauernhoff (1)