Poes Cailin

24 juni 2010

Er is een hoop gebeurd.

Het is al weer even geleden dat we een update in het dagboek van Cailin hebben geplaatst. Hiervoor zijn meerdere redenen. De eerste is dat Cailin natuurlijk vaak dezelfde dingen doet en dan krijg je steeds hetzelfde verhaal. de tweede reden is dat onze gratis website hosting bij onze provider vol was. We konden daar maar 50 MB plaatsen en dat was op. Gelukkig hadden we de tip van Aaf gekregen voor een goede en niet dure provider. Nu hebben we dus een domein naam en kunnen we wel weer even vooruit.Cailin125  cailin129
Cailin is een schat, we hebben nu vier katten maar ons toupetje(koosnaampje) is toch wel bijzonder, onze huis tuin en keuken katten zijn stuk voor stuk schatten maar een Noorse boskat is anders. Ze zijn veel meer op mensen gericht en zijn echte knuffelaars.
Cailin maakt het goed alhoewel we in de afgelopen weken wel weer van alles beleefd hebben. De diaree blijft terug komen en in overleg met de dierenarts gaan we dat toch verder onderzoeken. Dat wordt wel lachen want we moeten van drie dagen ontlasting opsparen en het liefst zonder al te veel kattengrit eraan. Nu hebben we de dames en heren gevraagd een vlaggetje te plaatsen bij hun hoopje maar ik kan je vertellen dat ze zich daar niet aan houden. Alle vier katten waren aan de diaree dus de dierenarts denkt aan een bacterie.

cailin164 cailin154 cailin167

cailin168Vorig weekend zijn we even weg geweest met de caravan en zoals gewoonlijk past onze buurman dan op. Dat is een dierenliefhebber en we zijn dan ook blij dat hij altijd wil oppassen, de beesten zijn ook gek op hem dus dat komt altijd goed, Toen we zondag terug kwamen hebben we ons zoals altijd even bij hem gemeld en vertelde hij dat alles goed was gegaan maar dat Cailin een beetje met haar rechterachterpoot trok. Wij zagen dit uiteraard ook maar ze liep er wel gewoon op en ze sprong ermee dus het leek mee te vallen. Maandag leekt het er niet op dat er verbetering in zat en hebben we toch de dierenarts maar even weer gebeld en ja…. die wilde haar toch graag even zien. Dus Cailin in de reiswieg, reiswieg in de auto en naar de dierenarts. Daar kennen ze ons inmiddels dus bij de balie ging het van: zo mevrouw bent u daar weer ? en wie heeft u nu meegenomen?
Na uitgebreid onderzoek was de conclusie: niets gebroken maar waarschijnlijk is het pootje uit de kom geweest of zwaar gekneusd. Nu is Cailin niet erg handig dus vermoedelijk is ze in een dolle bui ergens vanaf gekukeld.
Inmiddels gaat het weer prima met het pootje, maandag moet ze voor controle maar daar verwachten we niet meer van.
Volgens ons heeft ze het wel naar de zin bij ons. Als je dit ziet kun je eigenlijk niets anders concluderen, lekker in een grote warme mand en in het zonnetje. Wat wil je als Noorse boskat nog meer.

3 mei 2010

Cailin in de ICT.

cailin22  cailin21 cailin20

Deze week heeft Cailin een terugval en is ze weer behoorlijk aan de diaree, na overleg met de dierenarts zijn we toch maar weer begonnen met diaree remmers en gelukkig ging het de volgende dag al beter. Ook Stitch voelde zich deze week nog niet helemaal happy. Hij wordt langzaam weer de oude maar is nog steeds zijn stemmetje kwijt. Cailin gaat nu weer goed. Ze eet lekker en speelt dat het een lieve lust is. Ook heeft ze zich inmiddels ontwikkeld tot een enorme schoot poes ze ligt altijd bij iemand op schoot of tegen iemand aan. De verstand houding tussen Stitch en Cailin wordt iets harder maar is geweldig om naar te kijken. Ze spelen enorm met elkaar alleen is Stitch af en toe wat hardpotig (uitdrukking van Aaf).
Cailin begint ook wat te kleuren, de bruine kleur komt wat meer naar voren, met name op haar koppie.
Ik wilde de website gisteren al bijwerken maar Cailin dacht dat zij dat ook wel kon(zie foto). Al met al weer een leuke week.

cailin23

25 april 2010

Cailin gaat naar buiten.

 

Vandaag is het mooi weer, na een week van dierenartsbezoekjes en het toedienen koortsremmers, diarreeremmers,antibiotica en een soort wormenpasta zijn alle dieren weer zover opgeknapt dat ze naar buiten mogen. Ook Layla, Juultje en Sasha mogen mee. Eerst iedereen naar buiten en dan in alle rust Cailin het tuigje omdoen.
Natuuurlijk is het ding veel te groot en moeten we kunstgrepen uithalen om het tuigje passend te krijgen. Onze Koninklijke hoogheid laat het allemaal maar over zich heen komen.

      cailin17 cailin18 cailin16

Eenmaal buiten geniet ze met volle teugen en verkent ze de tuin. Ze heeft een prive hangmat bij de Cavia’s en het konijn uitgezocht en heeft kennis gemaakt met Balou de buurhond. Die kennis making was wel lachen want Cailin liep rustig door de heg te gluren en had niet door dat Balou daar stond. Toen ze haar in het vizier kreeg gingen alle haren overeind staan, kreeg ze een hoge rug en een dikke staart het leek wel een ontplofte haarbal. Alle dieren zijn nu moe en liggen uitgeteld in huis.
cailin19

22 april 2010

Cailin´s eerste 11 daqgen bij ons.

Elke week een update lukt alvast weer niet, het is alweer 11 dagen geleden dat we de site hebben bijgewerkt.De eerste week ging het hartstikke goed met de dieren, Cailin is snel gewend en verbazend genoeg is ook Biggel al om en kan het goed vinden met haar. Het is een gezellige poes met een heerlijk karakter. Ze kan lekker bij je liggen en weet ook prima aan ons te ontkomen als we weer eens een knuffelmanie hebben.

cailin13 cailin14 cailin5
Sinds dinsdag gaat het helaas een stuk minder met de kroost. Alle poezen zijn ziek. Cailin begon ineens overal te poepen en dat waren geen harde keutels, je kunt rustig stellen dat het sputterpoep was. Ook Stitch is aan de diaree en Biggel voelt zich ook niet happy.Ook zijn Biggel, Stitch en Minoes hun stem kwijt en alhoewel het natuurlijk zielig is voor de beestjes moesten we daar wel om lachen.
Eerst maar eens een dagje op alleen brokken en kijken wat er gebeurt maar al snel hadden we door dat dit niet zou gaan werken, dus de dierenarts gebeld gebeld voor een afspraak en zoals we gewend zijn kunnen we gewoon dezelfde dag terecht. Met alle vier heen was wat lastig dus eerst met Cailin en Stich want die ogen het ziekst.
Bij de dierenarts aangekomen komt de assistente al aanlopen om Cailin te bewonderen. De vorige keer hadden we verteld dat Cailin zou komen en hebben we de website van Aaf laten zien, dit wist ze dus nog.
We waren vlot aan de beurt en eenmaal in de behandel kamer wilde de dierenarts eerst Stitch onderzoeken. Stitch bleek een virus te hebben en had ook behoorlijk koorts. Een virus moeten ze zelf overwinnen maar we besloten de natuur een beetje te helpen met koorts en onstekingsremmers. Daarna was Cailin aan de beurt, zij had geen koorts maar maakte wel een zieke indruk en had natuurlijk last van diaree.De dierenarts dacht aan Giara wat een parasiet is in de darmen We zijn met haar gestart met diaree remmer en alle poezen zijn aan een breed werkende wormenkuur die naast de gewone ontworming werkt. De dierenarst wilde haar ontlasting onderzoek op de parasiet maar gelukkig was de test negatief.
Nu moeten we afwachten.

11 april 2010

De komst van Cailin

cailineerste4  cailineerste1
Vandaag komen Aaf en Frans Cailin brengen. Ze willen tussen half 11 en 11 uur bij ons zijn.
Ze moeten dus vroeg op want het is ruim twee uur rijden naar ons.
Alhoewel zondag onze uitslaapdag is staan wij ook vroeg op want we willen wel graag alles goed voorelkaar hebben als Cailin komt.
Het is best een beetje spannend we hebben haar al een aantal weken niet meer in het echt gezien en hoe gaat het straks met onze andere poezen. Gelukkig heeft Aaf iedere week foto’s gemaild en zijn we goed op de hoogte gebleven.
Om kwart voor elf zien we een auto de straat in rijden en ja hoor daar zijn ze. Snel Anniek en Larissa geroepen en dan heel nieuwsgierig wachten tot de reiswieg open gaat en het koppie van Cailin boven de tas uitpiept. Ze is geweldig…. ze heeft een hele lieve kop en geweldig mooie ogen. De kinderen zijn helemaal opgewonden en met name Larissa kan moeilijk het geduld opbrengen om Cailin te laten wennen. Het liefst zou ze haar oppakken en helemaal platknuffelen.
Ook onze andere katten zijn onder de indruk van de prinses maar blijven uit de buurt. Biggel moet altijd aan alles wennen wat nieuw is en Stitch weet zich twee keer zo groot te maken door alle haren recht overeinde te zetten
cailineerste2

 Aaf heeft er wel werk van gemaakt,er is een mooi dagboek van de eerste weken van Cailin met veel foto’s , we krijgen een dvd met foto’s en Cailin heeft allerlei speeltjes mee en voer waar ze aan gewend is, uiteraard zit haar stamboom er ook bij.
Het wennen gaat erg snel, binnen een paar uur voelt ze zich al redelijk op haar gemak en begint ze door de kamer te lopen om alles te verkennen.Biggel loopt gewoon rond maar kijkt de kat uit de boom.
Stitch is iets driester maar blijft ook nog uit de buurt, het is in ieder geval geen oorlog.

cailineerste3We hebben een lekkere pan soep gemaakt zodat Aaf en Frans niet met lege maag terug hoeven. Eerst nog wat papieren invullen en dan aan tafel. Cailin valt moe van alle indrukken in de mand in slaap.
Na het eten gaan Aaf en Frans weer naar huis en ondanks dat Aaf zegt dat het afscheid wel meevalt denken we toch dat ze wel vervelend vond………..

Het gaat de rest van de dag goed met Cailin, ze heeft een vriendin gevonden in Anniek, Anniek is ook erg rustig met haar geweest een uit eindelijk valt ze op Anniek haar voeten in een tevreden slaap.
We hebben haar de weg naar de kattenbak een aantal keren laten zien maar madam gaat maar niet op de bak. We hebben voor de zekerheid ook maar een bak beneden neergezet en inmiddels heeft ze zowel een grote als een kleine boodschap gedaan. Nooit geweten dat een klein poesje zo verschrikkelijk kon stinken.
Eten gaat nog niet van harte, brokjes wil ze niet hebben en het natvoer ook niet, uiteindelijk is Anniek haar met de hand gaan voeren en is er wat eten naar binnen gegaan. Het zullen de vele indrukken wel zijn.
Het is nu 20:30 uur en Cailin is via de trap naar boven geweest samen met Carina heeft ze de boven verdieping verkend om uiteindelijk daar in de mand te gaan liggen. Nu is ze moe en ligt ze bij Carina op schoot te slapen.

Dit zijn alle broertjes en zusjes.

cailin12

4 april 2010

Nog een weekje wachten.

cailin11Het is nog een weekje wachten voor ons en een weekje aftellen voor Aaf. Voor ons is het leuk maar voor haar is het moeilijk afscheid nemen van de kroost. Cailin komt goed terecht dus misschien maakt dat het wat makkelijker voor Aaf.
We kunnen bijna niet meer wachten maar moeten toch nog een weekje geduld hebben. Deze week krijgt ze de laatste inenting en de chip en als dat allemaal goed gaat komt ze volgende week bij ons

 

 

 

14 maart 2010

Naar buiten

De kittens zijn voor het eerst naar buiten geweest in het buitenverblijf, dat was wel even wennen voor het kleine grut.
Het herinnert ons er ook weer aan dat we een besluit moeten nemen over een buitenverblijf of gaan we het eerst aan een riempje proberen. We hebben een ruim opgezette tuin met weinig obstakels dus een riempje is misschien zo gek nog niet

7 maart 2010

Beetje ziek.
cailin8 cailin9

 

cailin7Het hele nestje is ziek, ze moeten spugen en zijn aan de diaree. Aaf heeft al wat maatregelen genomen en wil het een paar dagen aanzien anders volgt een bezoekje aan de dierenarts
We hopen dat de diareeremmer en de wormenkuur het probleem oplost.
Op de foto´s zien we gelukkig dat ze voldoende aan het spelen zijn en dat is een goed teken.

 

 

 

 

 

21 februari 2010

Het gaat goed.

Het gaat goed met Cailin, ze groeien goed en worden liefdevol verzorgt door Aaf en haar gezin.
Cailin is wel uit de mand van de grote krabpaal gevallen maar gelukkig is dat goed afgelopen.

14 februari 2010

Nieuwe berichten
cailin5 cailin6

Inmiddels is er een tweede nestje geboren en rent Aaf van hot naar her met 11 kitten en 11 volwassen katten. Ook deze kittens maken het goed.
Cailin maakt het net als de ander kittens goed, ze wordt nog maar een klein beetje bijgevoed.

6 februari 2010

Kennismaking

Vandaag gaan we naar Aaf om kennis te maken met de kittens. Anniek kon helaas niet mee maar larissa4Larissa is wel mee. We kunnen kiezen uit Cailin en Cloë.
Eenmaal aangekomen worden we warm onthaald door Aaf, je kunt merken dat ze veel plezier heeft in de kleintjes. Dat kan ook niet anders want als je dat kleine grut ziet lopen raak je helemaal vertederd.
Larissa mocht kiezen en na lang nadenken heeft ze gekozen voor Cailin.
cailin3

31 januari 2010

Beperkte keuze

Inmiddels zijn er een aantal nieuwe baasjes langs geweest en beperkt de keuze zich voor ons tussen Cloë of Cailin.
Volgende week gaan we langs en moeten we een keuze maken maar het maakt ons niet zoveel uit als het maar een lief beestje is.

29 januari 2010

Mail contact
cailin2

We zijn erg nieuwsgierig hoe het met de kroost gaat, we hebben nog geen keuze gemaakt dus stellen we deze vraag maar voor allemaal aan Aaf.
Het gaat goed met de kleintjes. Ze groeien goed en lopen al door de kitten kooi

23 januari 2010

Het eerste contact.

cailin4Nadat we al een poosje op het internet aan het kijken waren naar een Noorse boskat en we al eens in een cattery waren geweest om een indruk van dit ras te krijgen, kwamen we op 23 januari in contact met Aaf van cattery Anwarünya. www.cattery-anwarunya.nl
Via haar site kwamen we er achter dat Aaf kittens had en hebben toen direct gemaild. Haar site sprak ons erg aan en de voorwaarden die stelde spraken ons aan. Zo kwamen ze de kittens zelf brengen en als de nieuwe leefomgeving haar niet aanstond zou het kitten gewoon weer mee terug gaan.
Dit sprak ons aan omdat wij dierenliefhebbers zijn en graag een kitten wilden wat uit een liefdevol nest kwam en niet bij een beroepsfokker vandaan.

belanna murphy
Cailin is een Noorse Boskat.
De twee ouders staan op de foto boven dit stukje tekst.Links is moeder, B ‘Elanna Van Amor’s Acker en rechts is de vader,Ch. Murphy’s Leo Lion.
De Noorse boskat is een erg lief en aanhalig ras, ze zijn graag bij mensen, maar ze kunnen het ook erg goed vinden met andere katten. De Noor staat bekend om zijn goede karakter en hun rechthoekige kop.
Wij hebben al drie huis tuin en keuken katten dus eenzaam zal ze niet worden.
Onze ander katten hebben ook een eigen pagina.