Onze knagers

Dit is de pagina van onze knagers. We hebben er vier.
Cavia Juultje, Cavia Sasha, Konijn Layla en Konijn Elvis

Elvis is als laatste bij ons gekomen. Elvis was terug gebracht naar de dierenwinkel en zou een gebitsprobleem en een huidziekte hebben. Het beestje was ten dode opgeschreven.
Onze ouste dochter heeft zich over het beestje ontfermd en hem mee naar huis genomen. Een bezoek an de dierenarts wees uit dat hij niet ziek was maar zwaar verwaarloosd. We hebben zijn tanden af laten slijpen op de juiste lengte in de hoop dat dit goed zou komen. Eenmaal thuis begon Elvis te eten en te drinken en na een paar dagen begon zijn vacht alweer bruin te kleuren. Helaas bleek na twee weken dat door het verkeerde voer wat de vorige eigenaar hem gaf de schade aan het voor gebit te groot. De stand van de knaag tanden was zo verkeerd dat ze eruit moesten. We hebben snel besloten dit te doen want inmiddels kon hij alweer niet meer eten. Een konijn kan goed zonder zijn voortanden, je moet het voer alleen aanbieden in stukjes die hij met zn bek kan pakken. Inmiddels gaat het goed met Elvis.

Layla is ons dikke konijn, dit zou een dwerg hangoor zijn en ze zou niet te groot worden. Inmiddels is ze net zo groot als een kleine kat. Layla is een lief en probleemloos konijn die we in een opwelling hebben aangeschaft.

Sasha is de cavia van onze jongste. Sasha is een leuke gevlekte cavia die graag het voer van haar hokgenoten steelt.

Juultje is de Cavia van onze oudste dochter. Juukltje is een knuffel cavia die kusjes geeft. Juultje is gesterriliseerd omdat ze cystes op de eierstokken had.