Kater Biggel

biggel2Biggel is onze grote rode kater en woont bij ons sinds oktober 2008.
Hij is vernoemd naar het plaatsje Kirchbichl in Oostenrijk, dat vonden we altijd een grappige naam. Biggel is een rover eerste klas. Op de meest onverwacht momenten sluipt hij dichterbij en net als je het niet verwacht pikt hij het eten van je bord. Hij zet dan zijn vriendelijke roofhoofd op waarbij hij met zn neus snuffelt, zijn oren helemaal spits naar voren doet. Hij heeft dan een blik in zijn ogen die precies veraad wat hij van plan is. We hebben al menige lachbui gehad als hij er met een broodje vandoor gaat of dat hij met zijn kop in een glas melk zit. We hebben onze handen vol aan onze rode vriend.

biggel1Anniek was na schooltijd met een vriendinnetje meegegaan naar de boerderij waar ik haar aanbiggel3 het einde van de dag weg zou halen. Eenmaal daar aangekomen kwam ze al snel met de mededeling: pappa ze hebben jonge poesjes en wij mogen ook één mee naar huis.Tja en wat zeg je dan als vader? tuurlijk zet maar achterin in de auto, mama vindt het vast wel goed.Toen we thuis kwamen was mamma niet zo blij, geen overleg en dan ineens een poes mee naar huis…….
Gelukkig moest ik nog een boodschap doen en toen ik terug kwam zag ik het fototoestel al flitsen, kat in het bakkie dus.

Inmiddels is Biggel opgegroeid tot een mooie grote rooie kater die van velen bewonderende blikken krijgt.
Als hij door de tuin of straat loopt is het net een echte gespierde tijger op rooftocht.

Biggel is gechipt en is een jeweetwel kater.
Helaas hebben we van Biggel geen dagboek bijgehouden en is deze site niet vanaf zijn komst bijgehouden zoals die van Stitch en Cailin. Wel zijn er veel foto’s die kun je kunt bekijken
biggelgif